torstaina, toukokuuta 13, 2010

Helatorstai

Helatorstain agendaan on kuulunut Suolijärven lenkin kiertäminen DI:n kanssa. Itse asiassa tämä on jo toinen kerta tällä viikolla kun sen lenkin kierrän, toissapäivänä kiersin sen edellisen kerran. Katsoin silloin toipuneeni tarpeeksi hyvin siitä kevätflunssastani. Ensimmäisen kerran kiersin sen huhtikuun puolella.
Lenkki on nyt muutamista paikoista varsin märkä ja kurainen, mutta näyttää vahvasti siltä, että sitä rantapolkua kunnostetaan koko ajan. Eteläpään suon tietämille on ajettu soraa ja tehty siitä hyvä polku. Pohjoispään suoalueella puolestaan on entistä enemmän pitkospuita. Ja porukkaa on liikkeellä paljon! En ihmettele, se on mielenkiintoinen ja kaunis lenkki.
Sinivuokkoja tuossa maastossa on paikoin niin paljon että metsä on ihan sinisenään. Niin tänäänkin vaikka sinivuokkojen paras kukinta-aika alkaa olla ohitse, kukat ovat jo vähän ryytyneitä. Sen sijaan imikkä on alkanut kukkia, mutta se ei ole lainkaan niin runsas kuin sinivuokko, itse asiassa bongasin imikkää tänään vain yhdestä paikasta lenkin varrella.

Lenkin jälkeen olikin sitten jo nälkä ja päätimme siirtyä kaupunkiin syömään. Alkuperäinen suunnitelma oli ramen-ravintola Hanabi, mutta olimme hieman myöhässä sen suhteen, olimme keskustassa puoli kuusi ja se meni kuudelta kiinni. Ei siinä enää ehtinyt tilata ja syödä, jos keittiö olisi tilauksen ottanutkin vastaan, mitä epäilen. No, nälkä oli kova, joten kakkosvaihdoehdoksi valikoitui sijainnin (lähellä!) takia Pancho Villa. Söihän sitäkin, vaikka eipä sitä voi verrata Hanabiin. Jälkiruuaksi avasimme virallisen jäätelökauden ja kävimme ostamassa irtojäätelöt Tammelantorin kioskilta. Kinuski-pähkinä palkitsee aina.

Olen tässä seuraillut jääkiekon MM-kisojakin silmä kovana. Tai siis Suomen matseja. Tanska-ottelu viikonloppuna sai aikaan epätoivon, Saksa-matsi maanantaina oli jo vähän parempi ja varsinkin kun Suomi sen lopulta voitti (mutta voi, miten pitkä se kolmas erä oli!) ja eilinen USA-matsi oli varsinainen trilleri. Suomen tasoituksen jälkeen en uskaltanut enää edes katsoa sitä, palasin töllön ääreen vasta sen jälkeen kun Mertarannan mekastus kertoi Suomen nousseen johtoon.
DI oli eilisen päivän Helsingissä ja tuli vasta iltasella kotiin, junakaan ei ollut kuin vaivaiset puoli tuntia myöhässä. Matsin takia en halunnut lähteä kaupungille syömään eilisiltana vaan pysyttelin kotona. DI oli unohtanut avaimensa kotiin aamulla lähtiessään, joten hän soitteli kun oli tulossa kotia kohti. Kello oli tuolloin jo tuon verran, että alaovikin oli lukossa. Ikävä kyllä juuri tuolloin oli kolmas erä loppupuolellaan, tilanne 3-2 Suomelle, joten minä EN TODELLAKAAN ehtinyt lähteä avamaan alaovea viidennestä kerroksesta... Onneksi DI odotteli kiltisti alhaalla, ehdin USA:n aikalisän aikana käydä noutamassa avaimettoman miehen sisälle.
Mutta olisi se ollut nöyryyttävää hävitä USA:lle ja joutua karsintasarjoihin. Siitä oltaisiin puhuttu vielä ensi vuonnakin.

Eilisen projekteihin kuului lätkämatsin lisäksi kesärenkaiden hankinta Fusioniin. Uudet kumit piti saada alle, koska viime kesänä kulutettiin vanhat kitkat loppuun. Hintavertailu kannattaa todellakin! Siskon kanssa oltiin yhtä mieltä siitä, että ihan halppisrenkaita ei oteta, jotkut merkkirenkaat pitäisi olla, esimerkiksi Nokia varmaan olisi hyvä. Tsekkailin rengasliikkeiden sivuja läpi, joiltain sivuilta löytyi suoraan hinnastot, joihinkin soittelin itse kysyäkseni hintoja. Lopulta parhaan tarjouksen teki rengasliike Askosaari Oy Firestonen renkaista.
Eihän se toki riitä, että rengasliike löytyy, tarvitsee tietysti selvitellä eri tahojen tekemiä rengastestejä. Parit testitulokset katsottuani totesin, ettei se Firestone varmastikaan ole sieltä hulluimmasta päästä. Lisäksi siinä viehätti se, että rengas on mainittu hiljaiseksi. Fusion ei näet ole muuten mikään hiljainen auto, ei varsinkaan moottoritienopeuksissa ja jos renkailla sitä melua voi vähän vähentää, I'm all for it.
Askosaarelle sitten kiikutin auton ja renkaat vaihdettiin alle heti. Siinä ei kauaa nokka tuhissut niiden renkaiden kanssa, tietenkään kun oli pelit ja vehkeet, joilla sai auton heti kerrasta ilmaan ja vanhat renkaat irti ja vanteisiin uudet kumit ja ne sitten alle. Vähän alle vartissa taisin selvitä.

Ei kommentteja: