tiistaina, toukokuuta 25, 2010

Närästystä ja happamia röyhtäisyjä

Sain eilen extempore-idean lähteä käymään Särkänniemen Akvaariossa. Tai ei se mikään extempore-idea oikeastaan ollut, haksahdin viikonloppuna ostamaan Akateemisesta erään englanninkielisen akvaarioalan lehden ja olen lukenut sitä siitä asti silmät tapillaan. Kalat ovat upeita! Niinpä sitten ajattelin lähteä Akvaarioon kuolaamaan niitä lisää.
Tarkistin aukioloajat Särkänniemen sivuilta ja kesäaukiolothan ovat jo voimassa. Vilkaisin samalla hinnat ja olin pudota tuolilta: sisäänpääsy alueelle on 8 euroa ja kertalippu Akvaarioon 7 euroa. Siis jumaliste, 15 euroa siitä ilosta, että pääsee Akvaarioon! Ei ole niin montaa vuotta kun kumpikin lippu oli vitosen eli kympillä näki kaloja ja sekin tuntui jo aika kovalta hinnalta. Mutta tuo 15 euroa alkaa olla kyllä jo kipurajalla. Menin silti, vaikka asia närästikin pahasti. Kalat olivat hienoja eikä se ole tietysti niiden vika, että hinta on noussut 50% sitten viime käynnin.

Olin laskenut näin: maanantaipäivä + sateinen ilma = Särkänniemessä ei taatusti ole ketään. Väärin laskettu. Bussien parkkipaikka oli likimain täynnä ja kiljumisesta päätellen laitteissa oli väkeä vaikka vettä satoikin. Ilmeisesti kaikki koululaisryhmät, luokkaretkeläiset ja tällaiset olivat liikkeellä. Ei siellä silti mitään ryysistä ollut, sekaan mahtui ihan hyvin. Mutta sateen takia en viitsinyt käydä Neulassa.

Happamia röyhtäisyjä aiheutti Saludin kesäkauden avaus, jonne DI oli saanut kutsun ja luvan tuoda mukaan myös seuralainen. Tarjolla oli tapaksia ja juotavaa: espanjalaista cavaa ja sangriaa. Aivan ensimmäisenä tarjoiltiin alkumaljat, joka oli kuivaa cavaa. Minä marssin tarjoilijan luoksen ja pyysin alkoholitonta. Olen luopunut tavasta kysyä: "Anteeksi, mutta onko mitään alkoholitonta?" Nykyisin pyydän vain: "Alkoholitonta, kiitos" ja lopetan kuuntelemisen tähän, en halua kuulla yhtään vastaväitettä, haluan vain alkoholitonta.
Joo, voitte vain arvata, mitä tarjottiin cavan "korvikkeena": vettä! Oli sentään jäitä, mutta on se nyt vähän nuivaa tarjota vartavasten tätä ravintolaa varten tuotua cavaa ja vettä. Eikä koko illan aikana ollut tarjolla muuta alkoholitonta kuin sitä vettä. Tietysti sopii olla ihan iloinen, että oli edes sitä vettä tarjolla ja vieläpä hyvin kylmää, mutta silti tuo alkoholittoman juoman valinta aiheuttaa lieviä happamia röyhtäisyjä.
Ruokatarjoilut sen sijaan olivat ihan moitteettomat, tapasvalikoima oli laaja ja herkullinen, minun suosikikseni nousi pienet täytetyt tortillakääröt. En tiedä mitä niissä oli sisällä, ehkä jotain kalatäytettä, mutta mahdottoman hyviä ne olivat silti.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

R:n uusin ehdotus:Sen uuden senkin päälle akvaario,eikä mikään pieni vaan ISO, kuulemma.Ja lupas itse hoitaa ja ruokkia kalat siivouksineen kaikkineen.Taitaa olla kallis hankinta.
Vai ei Saludissa ole muuta alkoholitonta tarjolla kuin vettä.Mä en ole kyllä ollut sellaisessa ravintolassa jossa ei olisi ollut muutakin alkoholitonta tarjolla.Autolla kun olen useasti ollut liikkeellä iltaa viettämässä,olen aina saanut aivan ihania sekoituksia,olen vain tilannut ns."ajurin"eli se tarkoittaa,että olet autolla matkassa, etkä voi viinaa nauttia.Siinä on varmaan ollut tuoremehua ja ehkä jotain muutakin ja se on ollut aina hauskan näköinen koristeineen kaikkineen ja hyvää.
On muuten se Saludin omistaja vanha työkaveri.Jos ei sitä ole myyty toiselle.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Bricksistä ainakin saa tosi upeita alkottomia drinkkejä, siis nimenomaan drinkkejä, ei vain tuoremehua tms. Onpa Saludilta huonoa palvelua, kun sen pitäis kai olla ihan laadukas mesta.

-Rättis

Anonyymi kirjoitti...

No, drinkkejä ne "ajurit" olivatkin,niissä oli muutakin kuin ehkä tuoremehua.Ne oli hyvänmakuisia ja kivan värisiäkin.En osaa sanoa mitä juomalaatuja ne sisälsi,pääasia,että en saanut sakkoja poliisilta jos jouduin "puhaltamaan"
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Joo, kyllähän Tampereelta saa monesta paikasta hyviä alkoholittomia juomia. Tuulensuussakin tietävät jo, että kun tilaan "Se tavallinen", että pöytään pitää tuoda jotain holitonta ja makeansorttista.
Varmasti Saludissakin pystyttäisiin baaritiskillä tällaisia säveltämään, jos vain pyytää. Tuohon nimenomaiseen tilaisuuteen vain ei oltu varattu veden lisäksi muuta alkoholitonta.