keskiviikkona, toukokuuta 26, 2010

Perinteistä punaista

Siitä ei ole niin kovin kauaa, kun huomasin ettei meikkivarastoistani löydy yhtään rehellisen punaista huulipunaa. Suurin osa huulipunistani on vaaleita tai vaaleahkoja, yksi oranssihtavakin löytyy joukosta. Jokunen tummempikin on, mutta sellaista kunnon punaista ei ole.
Tiedän tämän ongelman kyllä. En ole koskaan ollut punaisen värin ystävä, jostain syystä. Ja toisaalta taas en ole kovin rutinoitunut meikkaaja ollut koskaan enkä yleensä ole tuntenut oloani kovin kotoisaksi voimakkaassa meikissä. Silti en voi mitenkään kiistää sitä tosiseikkaa, että joskus se kunnon punainen vain olisi paras valinta. Eikä niihin voimakkaisiin väreihin meikissä totu koskaan, jos niitä ei kokeile, koska ei omista yhtään sellaista.

Niinpä ostin joitain aikoja sitten itselleni punaisen huulipunan, sattui löytymään tarjouksestakin vielä eikä maksanut montaa euroa. Merkkikin oli minulle tuttu, Color Riché, mahtaisikohan olla Loréalin tuote. En jaksa hakea sitä nyt tähän. Samalla piti tietysti ostaa myös rajauskynä.

Vielä vähemmän aikaa on siitä, kun kynsilakkakokoelmaa tonkiessani totesin saman jutun lakkojen puolella: vaaleanpunaista noin kymmentä eri sävyä, vaaleansinistä, kirkkaansinistä, vihreätä, tummempaa violettia, oikein tummaa violettia, hopeaa vaan ei punaista. Sama laulu, punainen ei ole koskaan ollut se lempiväri kynsissäkään ja jos on ollut varaa valita jotain muuta kuin punaista, minähän olen sen muun valinnut. Johan sen näki noiden rakennekynsienkin kanssa: on vaaleanpunaista, punamustaa, oranssia, pinkkiä ja sitten nekin, jotka nyt olivat lähellä normaalia punaista, olivat koristeltuja glitterillä tai jollain kuvioinnilla. Tai sitten oli sinistä, vihreätä, mustavalkoista tai jotain muuta ei niin perinteistä kynnenväriä.

Nyt ostin sitten miltei joulunpunaisen kynsilakankin sitten. Täytyy varmaan kokeilla sitä kynsiin heti tänään.

Ei kommentteja: