maanantaina, toukokuuta 10, 2010

Viikonloppu Nukarilla

Viime viikon poskiontelon tulehdus meni ohitse kolmen päivän antibioottikuurilla ja perjantaina lähdin jo aamusta kohti Nukaria. Sähkölaitokset kanssa oli sovittu perjantai-iltapäiväksi ladon sähkölinjan purku ja minä halusin olla ehdottomasti paikalla katsomassa, että purkavat oikeasta paikasta, kun se ladon liittymä ei ole tietenkään pihapiirissä. Samaan osoitteeseen näet tulee kaksi liittymää, talon ja muiden ulkorakennusten sähkö ja lato erikseen, jostain syystä. Koska ladossa ei sähköjä enää tarvita, se odottaa vain sitä myrskyä, joka romahduttaa sen lopullisesti, ei ole mitään järkeä maksaa sähköliittymän laskuja. Liittymä nimittäin maksaa tietyn perusmaksun, vaikka wattiakaan sähköä ei kuluisi ja sähkönkäyttökin olisi arvioitu nollaksi.
Mittari saatiin jo purettuakin tällä kertaa ja linjat katkaistua ihan fyysisesti, mutta itse linjaa ei vielä pudotettu alas. Sitä ennen täytyy tehdä edelliseen tolppaan tukiharus, jotta se pysyy pystyssä, kun tämä linja otetaan pois. Ja se tolppa on tietysti naapurin pihalla, mutta sähkölaitos hoitaa sen. Meillehän asia on yhdentekevä nyt, se linja ja yksi tolppa ei haittaa sitä eikä tätä.

Viikonlopuksi oli luvattu kovin sateista ilmaa, joten alkuperäinen suunnitelma siskon kanssa oli sisällä pötköttäminen, leipominen ja kaupoissa kiertely lauantaina. Lopulta sen paremmin lauantaina kuin sunnuntainakaan ei satanut juuri nimeksikään ja saimme tehtyä paljon pihahommia. Minä pääsin vastaostetun oksasahan varteen, kun raivasin vanhimpia oksia syreenipuskista pois. Äitienpäiväkukaksi ostimme ulko-oven vieressä majailevaan kukkaruukkuun jonkin rikon ja maksaruohon. Sen rikon pitäisi kukkia ja jotain kukan alkuja siinä jo olikin. Maksaruohosta en tiedä, sekin voi toki kukkia, mutta ainakin kauniin vihreä se on.

Sunnuntaina aamusta haravoimme pihaa, mutta iltapäivällä lähdimme ensin kohti Espoota, minne veimme siskon ja sitten minä ja Tampereelle tuleva siskon miesystävä jatkoimme Tikkurilaan, mistä haimme meille uuden hamsterin, Loviisa III:n.

Ei kommentteja: