maanantaina, kesäkuuta 07, 2010

Kuulumiset

Tässä on jonkinlaista laiskuutta havaittavissa, kun ei oikein viitsi kirjoittaa mitään eikä edes ajatella mitään kirjoittamisen aihetta.
Joka tapauksessa DI kotiutui Liettuasta viime perjantaina kaikella kunnialla. Ja taas kerran oli matkalaukkuun ujuttautunut mukaan pieni tuliainen minulle. Se oli koru, tälläkin kertaa. Ja tälläkin kertaa on myönnettävä, että kyllä DI:llä on silmää koruille. Lisäksi korut ovat melkein aina erinomaisen sopivia tuliaisia minulle, koska pidän niistä ja DI on toistaiseksi ostanut sellaisia koruja, jotka ilman muuta ovat päätyneet käyttöön. Tämänkertainen koru oli hopeinen kaulakoru, jossa oli meripihkaa. Liettuastahan on löytynyt paljon meripihkaa ja itse asiassa sain viime syksyn Euroopan turneelta lahjaksi meripihkarannekorun, jonka DI oli ostanut Kaunasista, Liettuasta.

Perjantai-iltana oli tiedossa jo heti ohjelmaakin, paikallisen tietokonekerhon kesäjuhla pidettiin Hervantajärven rannalla, poliisien saunalla. Tuli kaiveltua sen takia polkupyörätkin varastosta, minulle se oli ainakin ensimmäinen kerta tänä kesänä. Fillariin täytyisi ostaa uusi jalka, se nimittäin pöllittiin edellisen opiskelija-asunnon pyörävarastosta. No, toivottavasti meni tarpeeseen... Kumitkin taitavat vähän falskata jostain, kun ne ovat aina pehmeät ja vaihteissakin on sanomista, ykkönen toimii vähän kehnonlaisesti. Tosin kyseinen pyörä onkin ostettu 90-luvun alkupuolella, se on siis jotakuinkin 20 vuotta vanha, niin että ei ihme, jos vähän kremppaa jostain. Varsinkin kun minä en oikein osaa tuota fillaria mitenkään erityisesti huoltaa, huolto jää ketjujen rasvaukseen ja kumien pumppaamiseen.

Olin eilen koko päivän Littoisissa hamsterinäyttelyreissulla. Lähtö oli jo kuudelta täältä Hervannasta, lähdimme kimppakyydillä rautatieasemalta puoli seiskan jälkeen ja ehdimme ajoissa perille ennen näyttelyiden alkua. Päivä oli pitkä ja olin kotona vasta joskus kahdeksan aikaan illalla. DI oli tehnyt ruokaa itselleen jo aiemmin päivällä, mutta lämmittämällä sain minäkin siitä osani. Tarjolla oli salaattia, riisiä ja ulkofilepihvit calvados-kastikkeessa. Ruoka oli aivan loistavaa, hyvä etten nuollut lautastani aterian lopuksi.
DI kertoi, että alunperin ruoka oli mennyt pieleen. Hän oli ajatellut tehdä vain pihviä ja salaattia, mutta pihvienpaisto olikin jäänyt vähän puolitiehen ja liha oli jäänyt liian raa'aksi. Yleensä kun DI tekee pihvejä, hän paistaa niitä tietyn aikaa tietyssä lämpötilassa molemmin puolin ja panee sen jälkeen pihvit vielä kastikkeeseen kypsymään lisää. Tämä hänen "mitattu paistoaikansa" toimii hyvin tällä metodilla, mutta ilman sitä kastikehauduttamista liha jäi sitten liian punaiseksi. Kiireesti DI kaivoi kaapit läpi, että mitä sieltä löytyisi aterian pelastukseksi. Riisiä ja punaviinikastiketta calvados-kastikkeen pohjaksi joten siitä sitten vain. DI nauroikin, että sen kerran kun hän tyrii ruuanlaitossa, niin minä satun juuri sopivasti olemaan pois kotoa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin grillattiin eilen eka kertaa tänä kesänä.Ne oli vain kasslerpihviä,ei eläkeläisen rahat riitä fileisiin ainakaan näin kun ollaan kaksistaan.Jos meillä olisi vieraita ruokapöydässä niin silloin ehkä voitaisiin satsata rahaa enemmän.
Lauantaina lähdimme puolenpäivän aikaan Rantasalmelle Kalelle käymään kylässä.Siellä oli sitten viimekäynnin jälkeen tehty huvimaja,jonka keskellä oli,mikä se nyt on,nuotio-grillauspeltipömpeli.Siinä paistettiin muurinpohjalettuja nuotion päällä ja keitettiin nokipannukahvit.Ai,että ne letut maistu hillon ja vaniljakastikkeen kera HYVILTÄ!!!Että sellanen viikonloppu meillä.
-MUR-MUR-