lauantaina, heinäkuuta 17, 2010

Hellesirpaleet

Ei, en aio valittaa tästä helteestä. Eihän tämä nyt edes ole mitään, kun lämpötila pysyy alle 30 asteessa ja tuuleekin vähän että asuntoon saadaan läpiveto. Ne pari 30 asteen ja tyynen ilman päivää vielä kävivätkin hermoille, tämä on suorastaan vilpoista.

Kantapaikka Tuulensuu oli suljettuna toista kuukautta putkiremontin takia. Alunperin se piti avautua uudestaan kuun vaihteessa, mutta noilla on tapana venyä ja niin se avattiin vasta eilen. Mekin tietysti hilpaisimme sinne iltasella. Ruokalistaa on hieman uusittu ja rempan aikana ovat paikan pitäjät käyneet vähän kauppareissulla Belgiassa ja Hollannissa, joten olutlista oli huomattavan pitkä. Minä siitä en niin piittaa, mutta DI oli innoissaan. Ruokalistalta voin suositella peräti kahtakin jälkiruokaa: suklaakuppia ja krieksorbettia.

Tuulensuun remontti kertoi karulla tavalla sen, miten vaikeaa elämä voi joskus olla, kun ei ole sitä kantapaikkaa mihin mennä, jos mitään muuta ei keksi. Käymme DI:n kanssa ulkona syömässä ja/tai juomassa kerran tai pari viikossa varsinkin näin kesäisin. Rajoitteina ovat ne, että DI haluaa hyvää olutta ja minä puolestani haluan hyviä alkoholittomia drinkkejä. Tällaisia paikkoja ei edes Tampereella ole tuhkatiheässä. Sitten jos pitäisi vielä syödäkin jotain kelvollista, se rajoittaa paikkoja entisestään. Tosin teemmekin yleensä niin, että käymme ensin syömässä ja sitten vaihdamme paikkaa juomista varten, jos sellaista tarvitaan. Joskus tulee kuitenkin päiviä, jolloin olemme kaupungilla ja pohdimme, että tekisi oikeastaan mieli syödä jotakin.
Mitä?
No en oikein tiedä.
Marusekiin?
On kiinni. Tai ainakin täynnä.
Wistub Alsaceen?
Vähän kallis ja pitäisi olla paremmat vaatteet.
Hanabiin?
Liian kaukana, ei viitsi kävellä.
Sohoon?
Ei nyt jaksaisi hampurilaisia.
Tuulensuuhun?
JOO!!

Se vain on niin monikäyttöinen paikka. Ruokaa löytyy isoon nälkään, pienempään nälkään, makeannälkään tai vaikka ihan salaattiakin, jos sellaista haluaa. Eikä hinnat ole mitään kauhistuttavan kamalia, vaikka tietysti kebabbia saa halvemmalla. Ruuan taso on kuitenkin aika paljon muuta kuin peruskebab. Juotavaa saa, on olutta, siideriä, viinejäkin, drinkkejä saa ja alkoholittomiakin kun pyytää. Ja täällä yleensä uhrataan siihen alkoholittoman drinkin tekemiseen vähän aikaa ja vaivaa, ei ole koskaan tarjottu mitään omenamehu-kivennäisvesi-sekoitusta, kuten joissain paikoissa...

Toinen suosittelemisen arvoinen paikka on näin kesähelteillä Tampereen jäätelötehtaan jäätelökioski, joka on keskustorin laidalla, ihan lähellä Plevnaa ja Finlaysonin aluetta. Se on siitä ravintola Grillin vieressä, Satakunnankadun alta menevän tunnelin alussa. Sieltä saa aivan uskomattoman ihanaa jäätelöä! Omat suosikkini ovat kookos- ja kirsikkajäätelöt, mutta valikoimasta voi taatusti valita ihan mitä tahansa ja se on tajuttoman hyvää. Vohvelitkin on tuoreita ja itse tehtyjä, niitä tehdään siinä koko ajan paikan päällä. Kahden maun tötterö maksaa 3,50€, joka ei häpeä Valion ja muiden bulkkijäätelöä myyvien kioskien hintojen rinnalla. Kioskilla kelpaa ainoastaan käteinen maksuvälineenä, joten sitä kannattaa nostaa etukäteen. Ja varautua jonottamaan, muillekin tamperelaisille kelpaa näemmä hyvä jäätelö, ei vain meille.

Ei kommentteja: