keskiviikkona, heinäkuuta 14, 2010

Raju ilma

Nyt se kauan ja hartaasti odotettu ukkosrintama ehti tänne Tampereellekin asti. Aamulla vielä oli aurinkoista tai ainakin pilvipoutaista ja kovasti kuumaa, mutta tuossa reilu puoli tuntia sitten kuului lännen suunnasta ensimmäiset jyrinät. Tälläkin hetkellä kuuluu auki olevasta ikkunasta jyrinää, mutta sade on jo vähän hiljentynyt ja salamoita ei ole juuri näkynyt. Yleensä nuo ukkoset eivät oikein viitsi tänne Hervantaan tulla, ei näemmä nytkään. Sinänsä harmi, ukonilmaa olisi kiva katsella.

Onhan se toki kiva, että on kesä ja lämmintä, mutta yli 30 asteen helteet alkavat jo sulattaa olotilaa. Varsinkin täällä kaupungissa, jossa asunnon lämpötila on myös korkea. Ihan liian korkea hamstereillekin, luulen ja hamsterit ovatkin olleen parina päivänä "koppituomiolla" häkkivarastossa päivät, jolloin on kuuminta ja hamsterit muutenkin nukkuvat. Itse olen laukannut suihkussa viilentymässä ja aina se vähän aikaa onkin helpottanut. Kaikkein parasta on se, että ensi yöksi luvataan jo viileämpää, +17 astetta, joten asunto viilenee mukavasti yön aikana eikä nukkuminen ole niin tuskaista. Lämmintähän ennusteet lupaavat koko loppuviikoksi, mutta yli 30 asteen lukemia ei tällä hetkellä ole tiedossa.

Äsken ikkunasta kuului oikein lupaava bassojyrinä, joten jos nyt saataisiin edes vähän niitä pilvenreunoja tänne päin, kiitos. Sadetta onneksi tulee.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Saisi tulla tännekin sitä sadetta ja vaikka ukkostakin:)
-M-