torstaina, elokuuta 26, 2010

Iltalenkki

DI oli eilen myöhään kaupungilla työasioiden takia ja yhdeksän aikaan illalla tuli tekstiviesti: "Pitäiskö vielä lähteä kiertämään Suolijärvi?" Hieraisin vähän silmiäni, mitähän se nyt oikein, kello on aika paljon ja ulkonakin alkaa vähitellen pimentyä. Mutta mikäs siinä, laitoin viestiä takaisin että mennään vain.
DI tuli pian kotiin ja vaihtoi vaatteet, joten lähdimme kiertämään järveä. Metsässä varsinkin alkoi olla jo hämärää, sillä pienellä, rantaa kiertävällä polulla ei näet ole valaistusta. Alkumatkasta meni vielä ihan hyvin, mutta järven "pitkällä sivulla" alkoi olla jo haastavaa kulkea, koska polku on paikoin kivikkoinen ja juurakkoinen. Pohjoispään suon kohdalta siirryimme valaistulle lenkkipolulle.

Vaan oli kylllä ihan hienoa tehdä tuollainen iltalenkki. Ilma oli raikasta päivän sateen jälkeen ja viileätä. Hämärässä metsässä on tunnelmaa ja varsinkin kun loppulenkistä alkoi täysikuu vähän paistella puiden lomaan. Joka puolella on ihan hiljaista, ei hyttysiä eikä tiettävästi hirvikärpäsiäkään. Järvi on ihan tyyni ja siihen heijastuu metsä ja pilvet...

Tässä alkutilanne Suolijärven rannassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mekin istuimme eilen torstaina illalla myöhään (klo 23-24)takapihalla , aluksi kynttilälyhdyn ja myöhemmin kuun valossa.Meillähän oli "iso-S" kylässä hollantilaisen vieraansa kanssa.Vietimme heidän (siis tämän hollantilaisen)kanssa viimeistä suomalaista iltaa.
-MUR-MUR-