tiistaina, elokuuta 24, 2010

Ruokajuttuja

Ne lauantaina keitetyt ravut syötiin siis sunnuntaina perunasalaatin ja patongin kera. Rapujen keittäminen oli onnistunut lopultakin ihan hyvin ja ravut maistuivat hyviltä. Niitä oli kuitenkin enemmän kuin oli tilattu (ja maksettu), DI oli 30 pyytänyt, noin 30 toimitettiin mutta lopulta niitä oli 36 rapua. Eli 18 per naama, siinäpä sitä olikin askartelemista!
Ihan hyviä ne ravut olivat, ei siinä mitään, mutta se työ niiden perkaamiseksi! Kun oli tarpeeksi monta rapua suolistanut, oppi jonkinlaisen tekniikan saksien ja selkäpanssarin avaamiseen, mutta pyrstön kanssa oli taistelua loppuun asti. Siihen ei tuntunut oikein löytyvät minkäänlaista fiksua konstia.
Sormista on edelleen iho riekaleina. Ei rikki vaan riekaleina tuosta ihon pinnasta, on nirhamaa, palkeenkieltä ja pistosta. Onnistuin minä saamaan rapuveitsellä yhden haavankin, onneksi oli kuitenkin ihan pieni vain. Suolaisten rapujen käsittely haava sormessa on kuitenkin kirvelevää touhua, voin kertoa!
Lopputuloksena voin kyllä sanoa, ettei ole rapu ihmisravinnoksi tarkoitettu...

Elämäni ensimmäistä kertaa tein myös perunasalaattia. Se oli alunperin DI:n idea, mutta jotenkin sen salaatin tekeminen valui minulle. Olinkin kyllä löytänyt netistä hyvän ohjeen, Pastanjauhajien sitruunaisen perunasalaatin. Voin suositella, oli helppoa ja hyvää! Tosin jätimme nuo rosepippurit pois, kun ei meillä niitä ollut.

Tänään oli sitten lasagnen vuoro. Lasagnehan on jo vanha bravuurini, jota kuitenkin olen tehnyt ylivoimaisesti useimmin Nukarilla käydessäni. Onhan se kohtuullisen suuritöinen, mutta kun harvoin kokkaa niin kai sitä voi vähän vaivaakin nähdä?
Tänään oli vuorossa kuitenkin kasvis-pinaatti-vuohenjuusto-lasagne. Olimme löytäneet Stockmannilta tuoretta pinaattia viikonloppuna ja mieleen pälkähtikin, että jos tekisin kasvislasagnea. DI suositteli pinaatin kylkeen vuohenjuustoa. Tavalliseen juustokastikkeeseen laitoin perinteisen Polarin/Oltermannin sijaan italialaista Pecorinoa, jota sitäkin löytyi Stockalta. Mitään lihaa siihen ei tullut, lihakastike korvattiin ihan vain tomaattimurskalla, johon oli sekoitettu hieman suolaa, pippuria ja yrttejä.
Vuokan pohjalle tuli ensin kerros tomaattimurskaa, sitten levyjä, sitten taas tomaattimurskaa ja juustokastiketta. Sitten taas levyjä ja niiden päälle ensin pinaattia, ihan sinällään, en keittänyt tai tehnyt niille mitään muutakaan. Pinaatin päälle laitoin ohuiksi siivuiksi leikattua vuohenjuustoa. Sitten levyjä, tomaattimurskaa, juustokastiketta, levyjä, juustokastiketta ja koko komeuden päälle vielä vähän juustoraastetta. Tämä ei sitten ole mikään kevytlasagne, sekä vuohenjuustossa että Pecorinossa on taatusti rasvaa niin että verisuonet huutaa hoosiannaa... Mutta hyvää se lasagne tuntuu olevan!

Ei kommentteja: