sunnuntaina, elokuuta 08, 2010

Sirpaleita

Jostain ihme syystä tässä viime päivinä on tullut selailtua netin eri sääpalveluita aika tiuhaan läpi. Suosikkejani ovat seuraavat:
- Ilmatieteenlaitos Tampere
- Ilmatieteenlaitos: helteen tukaluus-taulukko
- Ilmatieteenlaitoksen sadetutka
- Foreca Tampere
- Forecan sadetutka
- Hervannan säätietoja
- Kopteri.netin salamatutka
- FLC:n ukkostutka
- Saa.aina.fi:n salamakartta
- HS:n lämpötilaennuste

No, eilen jossain vaiheessa satuin selailemaan noita salamatutkia läpi ja totesin DI:lle jotakin tällaista:
"Kopterin mukaan täällä pitäis ukkostaa. FLC:n mukaan täällä saattaisi ukkostaa. Ja sit tän viimeisen mukaan täällä pitäisi kans ukkos-"
"BURUM-BURUM!" kuului ikkunasta.
Todellakin ukkonen alkoi rynniä Hervannan päälle lännestä päin ja täällä oli ihan kunnollinen ukonilma. Hurja tuuli, rankkaa sadetta, miltei jatkuvaa salamointia ja komeat jyrinät päälle. Katselimme sitä DI:n kanssa parvekkeelta. Sittemmin pilvi siirtyi esittämään salamointi-show'ta pohjoisen suuntaan, näimme useita todella komeita salamoita makuuhuoneen ikkunasta.

Ja nyt on taas tulossa Baltian alueelta lisää ukkosia. Näyttäisi pahemman kerran siltä, että menevät Nukarin päältä. Aina saa olla vähän pelko persiissä, jos sinne osuu rajuja ukkosia, että hajoaako jotain vai tapahtuuko jotain pahempaa. Mummu ei välttämättä aina näet kuule ukkosta ja vaikka hän öiksi ottaakin kaiken mahdollisen irti pistokkeista, ei sitä voi tehdä esim. pakastimelle.

----
DI on taas tänä viikonloppuna kunnostautunut kokkaamisessa. Eilen oli tarjolla siikaa, riisiä, jotain kuulemma omasta päästä sävellettyä kastiketta ja muutama leivitetty, paistettu jättikatkaravun pyrstö. Valmiiksi maustettu siika ja paistamattomat mutta leivitetyt ravunpyrstöt olivat kotoisin Kauppahallin kalatiskiltä, mikä se nyt on nimeltään, Nygren kai. Luultavasti Tampereen paras kalakauppa, ehkä myös ainoa, mutta viikolla sieltä, kuten Kauppahallin muiltakin tiskeiltä ei oikein tahdo löytyä mitään ihmeellistä. Erikoisuudet varataan lauantaiksi, kai silloin on eniten asiakkaitakin liikkeellä.
Joka tapauksessa ravunpyrstöt olivat herkullisia, siika samoin ja DI oli onnistunut kastikkeenkin kanssa mainiosti.

Tänään oli tarjolla villisikaa käärittynä serranonkinkkuun, siihen lisänä yrttimaustettu riisi ja Simolan villisikatilan sivuilta napattu vallattoman villisian kastike (löytyy kun skrollaa vähän alaspäin). Kastike oli huippuhyvää eikä lihassakaan valittamista ollut.
Tuo serranonkinkku on DI:n ikioma vinkki. Siihen on hyvä kääriä erilaisia lihoja, paistaa kinkku kiinni ja sitten panna lihat kypsymään uuniin. Serranonkinkku säilyttää mehukkuuden. Serranonkinkku on osoittautunut kuulemma paremmaksi kuin pekoni, se pysyy paremmin kiinni lihan pinnassa eikä repsota kuten pekoni helposti tekee.

Kokkaava mies on kova sana.

Ei kommentteja: