maanantaina, elokuuta 16, 2010

Tampere Air Show

DI on puhunut jo kauan siitä, että kiinnostaisi mennä katsomaan Tampere Air Show'ta. Olen myötäillyt, mikä ettei, varmasti ihan kivaa olisi mennä katsomaan, vaikkei minulla ollut harmainta aavistustakaan, mikä juttu se oikein on.
No, se Air Show oli nyt viikonloppuna ja sateen uhan takia jätimme lauantain väliin, mutta eilen olimme siellä. Olin yllättynyt: TKL tarjosi non-stop-kuljetuksen keskustasta ja Pirkkahallilta (missä oli viralliset parkkipaikat) lentokentälle ja takaisin. Ja ne jonot bussiin, mitä puolilta päivinkin oli keskustorilla odottamassa bussia... Tämähän taitaa olla vähän isompikin tapahtuma!
En tosiaan olisi osannut odottaa niin suurta ja hienoa tapahtumaa mitä tuo lopulta olikaan. Siellähän oli vaikka mitä, purjelentoesitys, taitolentoa, puolustusvoimatkin esittelivät sekä kalustoaan että esityksiä, oli laskuvarjojääkäreitä ja helikoptereita ja vaikka mitä. Ja olipa paikalla Yhdysvaltain ilmavoimistakin joitain koneita. Puhumattakaan muusta markkinatohinasta: ruokateltoista, metrilakuista ja sen semmoisista. Ihmisiä oli paikalla todella paljon.

DI oli saanut isältään lainaan isomman putken kameraan ja hän onnistuikin ottamaan sillä useita loistavia kuvia lentokoneista. Itse jouduin lähtemään pois kesken päivän, harmi kyllä, koska päänsärkyni ylitti sietokyvyn rajat. Se oli kyllä ihan hyvä juttu, klo 16 ei ollut vielä poislähtijöitä kovinkaan paljon ja pääsin helposti bussilla pois lentokentältä. DI sanoi olleensa aivan loppuun asti paikan päällä ja sen jälkeen oli bussipysäkille tolkuttomat jonot. Hän oli lopulta tullut erään ystävänsä kyydissä pois sieltä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Viime vuonna oli täällä malmin kentällä saman tyyppinen juttu ja toden totta, porukkaa riitti enemmän kuin tarpeeksi. Oli konetta ja härveliä vaikka minkä kokoista ja näköistä niin sotilas- kuin siviilipuoleltakin. Todellakin tutustumisen arvoinen tapahtuma.
-M-