maanantaina, syyskuuta 20, 2010

Jotain yleistä

Ei oikein huvita kirjoittaa mitään viikonlopusta. Kas kun ei siinä viikonlopussa ollut mitään niin ihmeellistä. Torstai-iltana Nukarille, perjantaiaamuna heti siskon kanssa kohti Ruokolahtea. Matka meni hyvin, ainoa kupru tuli suunnilleen heti kun oli kotipihasta päästy: oli meidän tienristeyksessä poliisit puhalluttamassa aamutuimaan. Lauantaina käytiin vähän Imatralla kiertelemässä ja Syyspohjan salpa-asemalla. Sunnuntaina sitten Tikkurilaan ja sieltä junalla kotiin.

Tänään puolestaan oli ihan tavallinen maanantai. Leikkauksesta on kulunut viikko. Olin normaalisti koulussa. Kävin iltapäivällä soittamassa taas pianoa, viime viikko olikin taukoa siitä hommasta kun en uskaltanut leikkauksen takia varata aikoja itselleni. Tauon jälkeen onkin taas ihan uutta intoa.

Ilta onkin mennyt sitten tämän läppärin kanssa taistellessa. Huomenna on ne mobiiliohjelmoinnin tunnit, joille pääsin sillä verukkeella että minulla on oma läppäri, en tarvitse luokassa konepaikkaa. Konepaikan puute tarkoittaa myös nettipiuhan puutetta, joten läppäri pitäisi saada mahdollisesti nettiin muilla keinoin. Keinojahan riittää: WLAN (ei tietoa onko luokissa omia WLANeja ja pääseekö niihin käsiksi miten helpolla ilman ylenmääräistä säätämistä), 3G puhelimen kautta ja sitten vielä tuollainen DI:n 3G-nettitikku.
Olisihan se helppoa, jos koneessa olisi Windows. Tai ainakin olisi melko helppoa. Sen sijaan puhelimen liittäminen Ubuntuun BT:n kautta ja mikä pahinta, sen käyttäminen modeemina eivät ole yhtään niin itsestäänselviä juttuja kuin Windowsissa. Kyllä juu, ihan varmasti monet nörtit ovat tässä onnistuneet ja tuosta noin vain lonkalta kirjoittavat tarvittavat tiedostot ja komennot, mutta lähdetään nyt siitä, että minä en todellakaan ole mikään Ubuntu-nörtti... Eikä DI:kään, varsinaisesti. Tokihan netistäkin ohjeistusta löytyy, mutta sellaista kädestä pitäen-ohjetta juuri tähän nimenomaiseen tilanteeseen ei tietenkään. Sen takia DI ehdottikin lainaavansa sitä nettitikkuaan, kun se puhelimen kanssa touhuaminen ei sujunut lainkaan.
Eipä silti, jotain hämärää siinä nettitikussakin on, ensin se ei toiminut lainkaan, nyt se saattaa ottaa yhteyden toisella tai kolmannella yrityskerralla. Ja tässä blogatessa tulee koko ajan erroria ettei saada yhteyttä Blogger.comiin autosavea varten. (Istun näet vaatehuoneessa hamsteria vahtimassa. Se yritti jo jyrsiä tuota nettitikkua sekä sabotoida tämän kirjoituksen vipottaessaan näppäimistöllä)

Phuuh, saa nähdä mitä huomenna käy siellä mobiiliohjelmoinnin tunneilla, meneekö suurin osa ajasta tämän pahuksen rakkineen kanssa temppuiluun. No, se on sentäs testattu että QT Creator toimii, joten periaatteessa koodaus onnistuu. Mutta olisi se kiva tietysti päästä sen verran edes nettiin, että saisi Moodlesta luentomateriaalit.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Osa oli niin vieraita sanoja,että en päässyt edes juonesta kiinni.Mut mää oonkin nelkytluvulla syntynyt,joten...

-MUR-MUR-