keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010

Vessahuumoria

On olemassa vessoja ja vessoja. Siis julkisia vessoja.
Ensin mainituissa huusseissa on pikkiriikkiset kopit. Vähänkään isompi ihminen joutuu suorittamaan akrobaattisia liikkeitä laskeakseen housunsa. Nostaminen on luku erikseen. Takapuolensa onnistuu kyllä tähtäämään pöntölle melko helposti, koska koppi on niin kapea, ettei vaihtoehtoja juuri ole. Kopissa ei ole minkäänlaista koukkua käsilaukulle ja/tai takille, lattia on sen näköinen, että sitä ei halua tarkemmin oikeastaan tarkastellakaan. Tai ehkä jonkinlainen naula löytyy, yleensä se on sen näköinen, että siihen ei uskalla edes takkiaan ripustaa saati sitten jättiläiskäsilaukkuaan, jossa on läppärin lisäksi puoli elämää. Ei se mitään jos koukku irtoaisi seinästä, mutta kun mukana voi tulla puoli seinää alas.
Pahimmissa versioissa kääpiökoppeja on tietenkin noin miljoona. Osassa ei ole paperia, osassa ei toimi ovi tai lukko ja loput ovat varattuja. Yleinen siisteystaso kuuluu luokkaan "Lattialla ei lillu mitään selkeästi nestemäistä, toivottavasti".

Sitten on vessoja. On naisten vessa, jossa on yksi koppi. Jo heti käytävänoven saa lukkoon ja voit koppiin mennessäsi jättää vaikka laukkusi vessan "eteiseen", koska sehän on lukossa. Koppi on tilava. Siellä on kunnon naulakko. Onko mitään niin luksusta kuin että saat toimittaa asiasi ylhäisessä yksinäisyydessä ilman ahtaanpaikankammoa?

En tiedä ovatko tällaiset luksusvessat seurausta siitä, että on valinnut alakseen tekniikan. Jälkimmäisiä vessoja nimittäin löytyy meidän koulun sähkösiivestä. Aulojen, tietotalon ja päätalon vessat ovat noita kääpiökoppiviritelmiä, mutta sähkösiivestä löytyy järkevät toiletit. En tiedä millaiset miestenvessat siellä, epäilen pitkää riviä pisuaareja ja koppeja, mutta koska naisia on sähköpuolen opiskelijoista ehkä noin 10%, ei heille ole ollut tarvista rakentaa kymmenittäin vessakoppeja kun sillä yhdellä ainoallakin pärjätään ihan hyvin. En ole koskaan käynyt katsomassa, millainen vessatilanne on esimerkiksi kone- tai rakennustekniikan siivissä. Voi olla että sama. Toivon niin siellä opiskelevien vielä harvalukuisempien naisten puolesta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen tässä muutamien viimevuosien aikana kulkenut eri paikkakunnilla uimahalleissa vesijumpan ryhmissä.Puolituntia kun olet jumpannut altaassa,niin vesi ilmeisesti vaikuttaa,että kun nouset sieltä, niin on hirveän kova pissan hätä jokaisella.No kun tavallisesti ryhmässä on naisenemmistö(n.20 -25 mimmiä)ja vessoja on vain 2!! niin jono on melkoinen.Suihkuja uimahallien pesuhuoneissa on 15-25,mutta vessoja on vain aina kaksi.

-MUR-MUR-