sunnuntaina, lokakuuta 17, 2010

Homokeskustelu ja muuta hömppää

Kukaan ei ole varmasti voinut välttyä viime tiistai-iltana (12.10.10) esitetyltä Ylen homokeskustelulta ja sitä seuranneelta mediakohulta. Itse en nähnyt tarpeelliseksi katsoa kyseistä ohjelmaa alunperinkään enkä ole katsonut sitä myöhemminkään, vaikka se Yle Areenasta taitaa löytyäkin. Eikä minulla ole hirveästi sanottavaa koko kirkon kantaan homoista. Housuitta-blogissa sanottiin jo kaikki tarpeellinen.

Sen sijaan minua on aina ihmetyttänyt suuresti se, miksi raamatun perusteella nimenomaan homous kielletään. Raamatussahan kielletään ja käsketään aika monia muitakin asioita eikä niistä viitsitä niin tarkkaa lukua pitää! Mikä tekee homoudesta juuri sen THE SUUREN SYNNIN, jota ei voi hyväksyä?

Tässä esimerkiksi muutamia kivoja lainauksia.
1. Piet. 2:3: Älkää pitäkö tärkeänä ulkonaista kaunistusta, älkää hiuslaitteita, kultakoruja tai hienoja vaatteita. (aika moni kristitty pitää näitä asioita sen verran tärkeitä että käyttää kultakoruja ja kaunistautuu muutenkin eikä kirkolla tunnu olevan mitään sitä vastaan)

Tit. 2:2: Kehota vanhoja miehiä olemaan raittiita, arvokkaita ja maltillisia sekä osoittamaan tervettä uskoa, rakkautta ja kestävyyttä. (kirkon läsnäoloa ei olla viimeaikaisissa alkoholipoliittisissa keskusteluissa juuri tullut huomanneeksi)

1. Kor. 6:15-16: Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne ovat Kristuksen ruumiin jäseniä? Ryhtyisinkö siis tekemään Kristuksen jäsenistä porton jäseniä? En ikinä! Ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, on samaa ruumista hänen kanssaan? Onhan sanottu: "Nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi." (eikä kyllä prostituutiokeskustelussakaan...)

Jaak. 2:1: Veljeni, te jotka uskotte meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen, kirkkauden Herraan, älkää erotelko ihmisiä. (ei homoja, ei heteroita...)

Hepr. 13:5: Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut: Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää. (ja monet uskovaiset ovat niin huolissaan kirkollisverojen menetyksestä)

2. Tim. 2:23-25: Pysy erossa typeristä ja asiattomista väittelyistä; sinähän tiedät, että niistä syntyy riitoja. Herran palvelija ei saa riidellä, vaan hänen on oltava ystävällinen kaikille, taitava opettamaan ja kärsivällinen, niin että hän lempeästi ojentaa vastustelevia (eikös tämä homokeskustelu nyt juuri ole sellainen kirkon mielestä typerä ja asiaton väittely, mutta piti sitten lähteä mukaan? Ja riitahan siitä sitten tulikin, kai)

1. Tim. 1:1-3: Tämä sana on varma: joka pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, tahtoo jaloon työhön. Seurakunnan kaitsijan tulee olla moitteeton, yhden vaimon mies, raitis, harkitseva, rauhallinen, vieraanvarainen ja taitava opettamaan, ei juomiseen taipuvainen, ei väkivaltainen eikä rahanahne, vaan lempeä ja sopuisa. (ei tätä varmaan ihan kaikkien pappien kohdalta ole todistettu?)

2. Tess. 3:6: Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä me käskemme teitä, veljet, pysymään erossa jokaisesta veljestä, joka elää kurittomasti eikä seuraa antamiamme opetuksia. (eli kaikki kirkkoon kuuluvat sitten vain eristäytymään kirkkoon kuulumattomista. Tehkää niin, helpottaisi meitäkin)

Nämä pätkät sentäs olivat vielä Uudesta Testamentista, VT:ssä on jo huomattavasti rankempaa materiaalia, kuten vaikkapa 5. Moos. 15:1-3: "Joka seitsemäs vuosi teidän tulee julistaa velkojen anteeksianto. Siitä on säädetty näin: Jokainen, joka on antanut toiselle lainan, luopukoon sen takaisin perimisestä. Lainan antaja ei saa enää vaatia velan suoritusta lähimmäiseltään, toiselta israelilaiselta, sillä Herran kunniaksi on julistettu velkojen anteeksianto. Vierasheimoiselta saatte vaatia maksun, mutta maanmiehellenne antamaanne lainaa ette saa periä takaisin."

Kirkko siis suostuu tietääkseni siunaamaan avioliittoon turhamaisia, rikkaita, juoppoja, leskiä jne, mutteivät homoja. Se ei vain mene jakeluun. Kuten ei niin moni muukaan juttu.

*maanantaieditti*
Tämä sanoo selkeästi sen, mitä itse yritin haparoiden tuoda ulos. Ei ole yhtään morsianta tai sulhasta ajettu häistään pois sillä perusteella että on kertynyt muutamia (kymmeniä) kiloja ylimääräistä.
Tosin nythän joku isompi patu kirkon piiristä on ärähtänyt tuosta keskustelusta ja on sitä mieltä, että homoparien tulisi saada ehdottomasti siunaus avioliitolleen kirkossa, jos niin haluavat. Niin sitä pitää, on vain vähän myöhässä.

Ei kommentteja: