perjantaina, lokakuuta 15, 2010

Muistilappu: pesukone

Kun silloin tällöin pyyhkii pyykkikoneen päälle kertyneet pölyt, tahrat sun muut liat pois, on kone sen näköinen kuin se olisi aivan uusi!
Vielä kun saisi pyyhittyä sen myös kannen alta, ostettua sitruunahappojauhetta (saa kai apteekista?) ja pestyä sen sillä (lähde), niin olisi kiva. Nukkasihdin siivousta unohtamatta!

Minun pesukoneeni ei todellakaan ole aivan uusi. Ostin sen aika tasan kymmenen vuotta sitten, syksyllä 2000 kun Espoossa vietetyn kesän jälkeen muutin solukämppään Hervantaan. Kone oli halvemmanpuoleinen Whirlpool (olisikohan ollut jotain 1000 markkaa hinta tuolloin?), tilasin sen muistaakseni jostain postimyynnistä ja sain samalla hinnalla hieman kalliimman koneen, koska haluamani edullisempi malli oli loppunut. En tänäkään päivänä tiedä, mitä eroa näillä malleilla oli.
Ensimmäiset pari, kolme vuotta kone palveli kolmen tytön solussa kaikkien yhteisenä pesukoneena. Käyttöä siis riitti, aina ei pesuhuoneessa riittänyt tila pyykkitelineille. Sitten kone siirtyi Hatanpäälle ja korvasi siellä eksäni ostaman uudemman Candyn. Muutaman vuoden ajan se pesi siellä kahden hengen pyykit. Sitten reilu vuosi taas yksinasumista ja -pyykkäämistä ja nyt sillä peseskellään minun ja DI:n vaatteita.
Kolinaa se kone pitää lingotessa, voi johtua siitä että kansi taisi jossain monista muutoista vähän saada kipeätä ja kolisee nyt siis. Linkouskierroksia on 800, joka on ollut mielestäni ihan riittävä, vaikka jotkut sanovat että vähintään tuhat pitäisi olla. On nuo pyykit tuollakin hyvin kuivuneet. Ohjelmissa löytyy sopivasti valikoimaa, saa valittua hellävaraisen pesun ja ilman linkousta jos on tarvis. Puolikas pesu on hyvä silloin kun ei ole täyttä koneellista pyykkiä, mutta jotain pitäisi ehdottomasti saada pestyä.

Voin kyllä tunnustaa, että tuo pesukone on ollut ihan jokaisen markan väärti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Haa...! Vieläkö se vanha palvelija toimii? Vaikka niin se on,että vanhat koneet pelaa kymmeniä vuosia,kun taas nyt uusia kun ostaa niin hyvä jos viisi vuotta toimii.Meilläkin on lähemmäs parikymmentä vuotta vanha pyykkikone.Toimii yhä, lingota vois paremmin,mutta ei se uutenakaan ole lingonnut kuivemmaksi.

-MUR-MUR-