maanantaina, lokakuuta 11, 2010

Sirpaleita

Oltiinpa tuossa lauantai-iltana lähdössä DI:n kanssa kaupungille. Tarkoitus oli käydä jossain olutpaikassa ja sitten mennä drinkkibaariin. Naureskelin jo etukäteen, että noinkohan taas käy että sorrun yhteen alkoholidrinkkiin ja saan päähäni ehdottaa yökerhoa, varsinkin kun se Tabu oli niin kiva silloin viime kerralla No, Nordicin ja Konttorin kautta päädyimme tuonne Minibaariin, josta lähdimme yhden aikoihin pois.
Meidän oli tarkoitus mennä bussilla kotiin, mutta pysäkillä aloimme pohtia DI:n kanssa yöbussimaksuja ja sitä että onko meillä bussikorteilla rahaa sen verran että voidaan kuitata yömaksut siitä vai löytyykö käteistä. Minulla ei ollut käteistä, DI:llä ei ollut bussikortillaan rahaa, kuukausikortti vain, minulla ehkä olisi ollut kortilla joitain euroja rahaa ja DI:llä oli taskuissa ehkä yömaksun verran kolikoita. Ei siis kauhean varmaa tietoa yhtään mistään. Tällaisen tilanteen voi aina tietysti paikata sanomalla: "No jäädääks vielä vähäks aikaa keskustaan? Jos vaikka koitettais sinne Tabuun sisälle?"
Niin sitten teimme ja Tabuunkin pääsimme. Valitettavasti siellä vain oli tanssilattia aika täynnä ja tiivis tunnelma noin muutenkin. Vähän aikaa me siellä tanssimme, DI soitti tälläkin kertaa ihan mukiinmenevää musiikkia. Emme olleet tappiin asti, vaan lähdimme jo hyvissä ajoin taksilla sitten kotiin.

Totesin kotimatkalla, että DI on ihan täydellistä bileseuraa. Mies matkassa on aina kauhean kiva juttu ravintoloissa, pitää suht kaukana ne kaikkein humalaisimmatkin naisseuranhakijat, joille riittää pääasiassa se, että iskettävällä kohteella on noin kaksi jalkaa. Ja toisaalta DI on isketty jo aikoja sitten, ravintolassa ei tarvitse kuluttaa aikaansa ja tietysti illan parhaita kappaleita kutemiseen jossain syrjäisessä nurkassa. Naiskaverien kanssa joutuu yleensä joko juttelemaan tanssilattialla, mikä ei ole koskaan toimiva idea ja ravaamaan joka toisen biisin välissä vessassa tarkistamassa meikkiä. Vielä kun vain oikeasti olisi ollut vähemmän porukkaa, niin olisi ollut kauhean kiva.

Olimme me lauantaina tehneet muutakin kuin vain riehuneet Tampereen yössä. Kävimme päivällä Kauppahallissa ruokaostoksilla ja mukaan tarttui kuhafileitä ja suppilovahveroita sekä Sokoksen Alkosta niihin sopivaa valkoviiniä. Sunnuntain ateria koostuikin riisin lisäksi leivitetyistä kuhafileistä suppilovahverokastikkeessa. Se oli aivan käsittämättömän hyvää. Joko kuha on rakenteeltaan tuollaista hyvin mehevää tai sitten DI oli onnistunut paistamaan ne fileet juuri oikein, koska se kala oli loistavaa aavistuksen sitruunaisessa leivitteessään. Ja vaikka DI vähän vähätteli kastikettaan, sanoen sen olleen sellaista ihan "perussienikastiketta", se oli juuri täydellistä, koska siinä tosiaan maistuivat ne sienet eikä niiden makua peittänyt mikään muu. Ja valittu valkkarikin, Pfaffenheimin Pinot Gris sopi ruokaan erinomaisesti.
Kuhat söimme kaikki eilen, mutta tälle päivälle minulla on vielä säästössä riisiä ja sitä kastiketta.

Viikonlopun muut vapaat tunnit on tietysti käytetty läppärin säätämiseen. DI osioi kovalevyn uudestaan useampaan osaan ja yhteen partitioon asennettiin Ubuntu. Aluksi se näytti toimivan hyvin, mutta Ubuntun päivitysten jälkeisessä rebootissa koko vehje meni johonkin tilaan eikä käynnistänyt mitään. DI epäili, ilmeisen aiheellisesti että nuo uudet läppärit eivät tee ns. täyttä käynnistystä, nopeuden ja ehkä virransäästönkin takia eivät boottaa koko systeemiä täydellisesti vaan suorittavat vain jonkinlaisen nopean mutta epätäydellisen alasajon. Kone nimittäin alkoi toimia sen jälkeen kun olin irrottanut akun vähäksi aikaa. Toivottavasti jatkossa ei moista efektiä tule, mutta tiedänpähän ainakin mitä kokeilla ensimmäiseksi.
Ubuntu-puolelle pitäisi asentaa se Qt Creator, jota tarvitaan mobiiliohjelmoinnin tunnilla ja sitten jostain pitäisi keksiä jompaan kumpaan, joko Win 7:aan tai Ubuntuun järkevä ja helppo C++-kääntäjä. Käyttämäni Dev C++ ei ilmeisesti toimi Win 7:ssa ainakaan ilman nurinoita ja Linux-puolelle sitä ei ole tehty lainkaan. Tykkäisin kovasti siitä softasta, se on juuri niin helppo kuin vain voi olla. Ja myös nopea, joku Visual Studio boottaa itseään puoli vuorokautta, jos on vähänkin heikompitehoinen kone... Ubuntuun ainakin pitää asentaa G++ vai mikä se C++-kääntäjä oli, että saa sen Creatorin myös ajamaan tehdyt ohjelmat, joten jos kokeilisi opetella senkin käyttöä sitten.

Minulla oli tänään lääkäri, sen leikkauksen jälkitarkistus. Olin valvonut hyvin yöni, koska hermoilin tuota tarkistusta niin perusteellisesti. Pelkäsin näet että lääkäri menee taas tähystämään sitä nenää ja onteloita pidemmältäkin ja viimeksi samassa operaatiossa olin pyörtyä. Helpotus oli suunnaton kun lääkäri vain tsekkasi sieraimet nopeasti ja sanoi, että oikein siistejä ovat. Kystasta otetusta koepalastakin oli tulleet tulokset ja se osoittautui täysin hyvälaatuiseksi. Nyt siis toivotaan, että kun seuraavan kerran iskee lentsu, ei iske poskiontelotulehdus. Toivossa on hyvä elää, mutta oikeastaan enemmän toivon sitä, että säästyisin enimmiltä flunssiltakin.

Ei kommentteja: