lauantaina, marraskuuta 06, 2010

Hanhea

DI oli taas löytänyt Kauppahallista jotakin tavallisesta poikkeavaa: kuusenkerkkämarinoituja hanhenrintoja! Niitä siis meillä syötiin tänään hunaja-juuresten ja kastikkeen kera.
Minut oli ylennetty keittiön kasvistenkäsittelijäksi. Porkkanat, perunat, lantunpalanen, pari sipulia ja kukkakaalin jämät (ohjeen mukaan olisi pitänyt olla porkkanaa, palsternakkaa, nauriita ja punasipulia, mutta näillä mentiin mitä kaapista löytyi) pilkottiin ja niiden annettiin lillua marinadissa pari tuntia. En tiedä mitä marinadissa lopulta oli, öljyä ja hunajaa ainakin sekä inkivääriä ja luullakseni myös pippuria. Marinoinnin jälkeen kasvikset paahdettiin uunissa.

Hanhi oli uusi tuttavuus meille molemmille. Liha oli jätetty punertavaksi ohjeen mukaan ja se oli hyvää, mutta mahdottoman... no, sitkeätä. Tai ei oikeastaan sitkeätäkään, mutta hankalaa leikata. DI epäili, josko hauduttamalla olisi tullut parempaa tai ainakin helpommin käsiteltävää siitä hanhesta. Että täysin onnistuneeksi tätä ensimmäistä hanhikokeilua ei voi ehkä sanoa, mutta hyvää se liha kyllä oli, sen verran mitä siitä sain irti.
Juurekset ja DI:n itse kehittelemä mustaherukkakastike olivat loistava yhdistelmä hanhen kanssa tai vaikka sinälläänkin.

Ei kommentteja: