maanantaina, marraskuuta 22, 2010

Miksi piratismi kannattaa?

Syntymäpäiväni kunniaksi DI hemmotteli minua (olin kyllä saanut lahjani eli tämän läppärin jo akoja sitten, mutta eihän se kuulemma hemmottelua estä) tänään, ruokana oli paistettua kuhaa jokirapukastikkeessa, jälkiruuaksi juustoja ja Elisa Viihteen videovuokraamosta ladattu Sinkkuelämää 2.
(selvennys siis: Elisa Viihde tarjoaa tällaista digiboksi-whatever-pakettia, johon kuuluu myös paljon tallennustilaa tv-ohjelmille ja videovuokraamopalvelu, jonka kautta saa kotisohvalta internetin ja sen digiboksin vuokrattua elokuvia. En tiedä miten laskutus hoituu, mutta vitosen se leffanvuokraus maksoi)

No, leffa "vuokrattiin" ja aloimme katsoa sitä. Ihan jees, pikkuisia pätkimisiä tuli silloin tällöin muttei mitään häiritsevää. Kunnes leffa pysähtyi kokonaan jossain 48 minuutin kohdalla. Mikään muu ei auttanut kuin palata videovuokraamon puolella ja aloittaa leffa alusta, kelaten tietysti siihen kohtaan mihin jäimme. Kelausnopeus on jostain syystä vain 12-kertainen, joten kelaamiseen kului hieman aikaa. Mutta sitten se taas toimi.
Kunnes stoppasi uudestaan jotakuinkin puolen tunnin kuluttua. Ja taas kelaus alusta. Ja sitten se stoppasi jossain tunnin ja 50 minuutin kohdalla. Ja vielä kertaalleen jossain kahden tunnin tienoilla. Tulipahan ainakin kelailtua, mutta ei tuo minusta ole ihan viiden euron arvoista. Lisäksi meillä ei pitänyt siinä vaiheessa olla mitään muuta siirtoa päällä internetistä, joka olisi syönyt kaistaa.

Tässä palataan nyt sitten otsikkoon: jos DI olisi warettanut leffan netistä ILMAISEKSI, se olisi varsin todennäköisesti toiminut OIKEIN HYVIN ilman pätkimisiä ja kelailuja. Niin kauan kuin leffojen (tai musiikin tai muun vastaavan) ostaminen laillisesti on hankalaa ja ärsyttävää, ihmiset imuttavat ne mieluummin verkosta laittomasti. No, aina tietysti löytyy niitä, jotka eivät osta vaikka se helppoa olisikin, mutta ei tämäniltainen kokemus nyt suunnattomasti rohkaissut suosimaan laillista aineistoa, koska se leffan pätkiminen oli oikeasti tosi ikävää.

Mutta hei, ensimmäinen kerta varmaan vuosiin, kun minun syntymäpäivänäni ei sada vettä ja kaduilla ei ole nilkkaan asti ulottuvaa loskaa. Täällä oli ainakin hirmu nätti talvipäivä ja puissa kuuraa, niin että ikkunoista oli oikeasti ihan postikorttimaisemat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joku harrastaa sitä pätkimättömien ilmaisversioiden katselua, köh... Toimii!

Täälläkin on ihana talvinen keli. Kunhan muistaa pukeutua tosi hyvin niin keli on ihan superihana! Tuulee täällä rannikolla, hyi.

-Rättis

Susanna kirjoitti...

Elisa viihde on kätevä, mutta nyt kun asiakkaita on enemmän, niillä ei kestä kapasiteetti. Samaa pätkimistä on myös tallennetuissa ohjelmissa, välillä pysähtyy täysin, välillä menee kuin hidastettuna (siihen auttaa kun laittaa hetkeksi paussille, mut silti ärsyttävää). Kaikista kurjinta on, että eivät ne asiakaspalvelussa sano tähän juuta eikä jaata. Ja nyt kun on reilun vuoden ollut asiakkaana ja on kovalevyllä ziljoona leffaa ja sarjoja, ei hirveästi huvita vaihtaa takas tavalliseen digiboksiin, kun ne tallenteet menis sit siinä..... Nii joo ne leffat laskutetaan sitten kuukausilaskulla, kätevää mut jos paljon katselee, voi tulla pienoisia ylläreitä :D

Warettaminen kannattaa aina :D