torstaina, joulukuuta 23, 2010

Joulu ja vähän kaikkea muutakin

Tämä on taas se aika vuodesta, jolloin alkaa olla vähintään korkea aika toivottaa kaikille hyvää joulua. Moni tuttu onkin saanut korttitoivotukset, joko ihan perinteiset kortit tai modernimman sähköisen version, onnekkaimmat molemmat. Ja sitten jos tuntuu siltä, ettei kertakaikkiaan enää jaksa harrasta jouluhenkeä, kannattaa mennä lukemaan meidän hamsterin joulutarina. Ei sovellu tosikoille eikä ehkä perheen pienimmillekään, vaikka siinä onkin söötti eläin.

Tämä viikko on mennyt ihan lennossa. Tai siis kaikkea muuta kuin lennossa, ainakin jos VR:stä on kyse. Tiistaina VR teki viimeisen temppunsa, jos minulta kysytään. 07.01 piti Jokelasta lähteä Helsinkiä kohti R-juna. Marssin hyvissä ajoin vähän ennen seiskaa laiturille vain todetakseni että junan ilmoitettiin olevan 15 minuuttia myöhässä. Sitten se vaihtui pariinkymmeneen minuuttiin ja lopulta juna tuli puoli tuntia myöhässä Jokelaan. Vielä matkallakin se joutui odottelemaan muita junia päästääkseen ne edelle, joten juna tuli Helsinkiin 40 minuuttia myöhässä. Olin niin kypsä, että nappasin rautatieasemalta taksin Espooseen toimistolle. Silti sen aamun työmatkaan meni 2 tuntia, mikä on kohtuullisesti liikaa. Odotan kieli pitkällä, että pääsisin töihin sinne Ruoholahteen, mikä helpottaisi kovasti ja lyhentäisi matka-aikaakin jota kuinkin puolella tunnilla.

Tai no, enpä nyt tiedä. Nyt kun täällä kotona on nettiyhteys ja sain töistä sekä puhelimen että läppärin, tein tämän päivän töitä kotoa käsin. Ai että, se sentään vasta on hienoa, herään vartin yli 8 ja pääsen aloittamaan työt varttia vaille 9 ja sekin vain siksi, etten hotkinut aamupalaani tai joutunut jättämään sitä kokonaan syömättä, koska ei vain ole vastaanottoa. Ikkunasta näkyy talvinen, aurinkoinen peltomaisema ja jäniksen jäljet. Ja silti firman kaikki jutut, mailit, pikaviestimet ja muut toimivat. Luksusta, sanon minä! Taidan tehdä etätöitä enemmänkin välipäivinä.

No, tänään tein vain puoli päivää, ei sitä viitsi aatonaattona sen enempää vaivautua. Loppupäivä menikin sitten muihin erinnäisiin puuhiin, siskon kanssa järjesteltiin tavaroita ja myöhemmin iltapäivällä kävimme viemässä naapureille omat joulutervehdyksemme, vielä viimeiset kauppa-asiat kirkonkylän pienimmässä = tyhjimmässä kaupassa ja veimme myös haudalle kynttilät. Huomennahan se aatto on ja perinteinen kynttilöiden vientipäivä, mutta tänään on kulunut isän kuolemasta tasan 3 vuotta. Ehkäpä viemme huomennakin sinne uudet kynttilät. Tällä hetkellä hellalla on kiehumassa rosolliainekset ja ehdin pestä tuossa koneellisen pyykkiäkin.

Meillä on taas kerran varsinainen laiskiaisjoulu. No, minä tein tuossa joku ilta lanttulaatikkoa ihan itse ja ihan ensimmäistä kertaa. Huomenna tiedetään mitä siitä tuli. Sisko oli tehnyt jo aikaisemmin porkkanalaatikkoa. Kinkku ostettiin valmiina, samoin graavilohi ja silli. Riisipuuro keitetään huomenissa ja tosiaan se rosolli tehdään ja siinäpä se sitten suunnilleen onkin. Joululahjat olivat tänä vuonna vähän vaatimattomat, minulla tämä joulukuu on ollut yhtä juoksemista ja sisko on lähdössä Ranskaan vaihtoon ensi kevääksi ja alkukesäksi, joten hän ei toivonut mitään eikä ostanut mitään. Sitten tuossa on nuo mummun satavuotisjuhlatkin tulossa, joten tässä oikeasti ei ole kukaan oikein ehtinyt miettiä niin mitättömiä asioita kuin joululahjat.

Että semmoista tänne Nurmijärven perämetsiin. Kaikille lukijoille hyvää joulua!

Ei kommentteja: