perjantaina, joulukuuta 31, 2010

Kirottu kirja

Poikkesin tuossa pari päivää sitten paikallisessa kirjakaupassa. Osin alennusten vuoksi, osin sen takia etten ole joulunajan ruuhkien takia päässyt tyydyttämään kirjakaupassa kiertelyn pakkomiellettäni tuli sorruttua muutamaan uuteen opukseen.

Yksi niistä oli Laila Hirvisaaren Vienan Punainen Kuu. Tiedättehän te Hirvisaaren, kirjoittaa vastustamatonta, mutta harmitonta viihdettä, hömppää sanoisi snobi, vaaratonta iltalukemista. Ja ehdottomasti sellaista, jota ei malta käsistään laskea ennen viimeistä pistettä. Joo, tätäkään kirjaa ei saanut lopetettua ennen kuin se loppui. Ikävä kyllä varsinkin kirjan loppu on aika kaukana harmittomasta viihteestä. Siksi minä kirjoitankin tätä klo 3.15 aamuyöllä, luin sen kirjan loppuun enkä uskalla nyt nukkua ainakaan hetkeen, sen verran se jäi vaivaamaan. Kiva.

Mitään ongelmaahan ei olisi, jos olisin Tampereella. Herättäisin DI:n, selittäisin että luin ikävän kirjan, sen takia nyt ei tule uni ja olisin vähän aikaa kainalossa, juttelisimme ehkä jotain. DI saattaisi pyytää minua kertomaan kirjasta tarkemmin ja pian mitään ongelmaa ei olisikaan. Kirja palaisi oikeisiin mittasuhteisiinsa, voisin ajatella jotain muuta ja nukkua rauhassa. No, ensi yönä sitten.

Ei kommentteja: