perjantaina, joulukuuta 17, 2010

Plussapuolet

Viitaten eiliseen tekstiini, ei ole niin pahaa ettei olisi jotain hyvääkin. Nukarilla asumisen plussapuolet:
- hiljaisuus. Ei hauku yläkerran koira, alakerran koiria ei komenneta kovempaan ääneen. Ei liikennettä ja pakko myös sanoa: ei DI:tä ja hänen miltei alati auki olevaa televisiotaan. Ei sisälle asuntoon kuuluvaa, hiljaista mutta sitkeätä liikenteen melua. Siinä lepää korvien lisäksi sielu. Minä olen hiljaisuuden ystävä ja kolmen kotona vietetyn päivän jälkeen kauhistelen jo mielessäni, miten sopeudun syksyllä taas Tampereen asunnon tyystin toisenlaiseen äänimaailmaan.
- puusauna. Täällä ovat nämä peseytymismahdollisuudet hieman hyytävät, pesuhuone ja sauna ovat varsinkin näin talvella turhankin vilpoiset mutta äkkiäkös sitä kiukaassa polttaa pesällisen puita, jolloin tarkenee hyvin käydä suihkussa. Kahdella pesällisellä pääsee jo puolessa tunnissa sinne 70-80 asteeseen ja voin sanoa ettei ole puusaunan voittanutta....
- autotalli. Olen oppinut jo rakastamaan sitä, että aamulla ei tarvitse ensimmäisenä alkaa kaivaa hoppaa kinoksesta ja skrapata laseja. Senkus peruuttaa lämpimän auton tallista ulos. Luksusta.
- lumityöt. Minulla riittäisi jo muutaman päivän perusteella varsin aiheellista naristavaa sekä Helsingin että Espoon katujen ja jalkakäytävien huollosta näin talvisaikaan, mutta onneksi kotona ei ole sitä ongelmaa. Täällä on piha puts-plank suunnilleen heti kun lumisade on loppunut, leveät väylät ja muutenkin tarpeeksi tilaa veivailla autoa pihassa. En voi ikinä, ikinä, ikinä kiittää naapuria tarpeeksi lumitöiden tekemisestä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistathan laittaa jäänestoa bensatankkiin! Tärkeää, varsinkin kun auto on yön lämpimässä tallissa ja koko päivän ulkona kylmässä.Oli isäsi ohje minulle aikanaan.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Uudempiin autoihin ei mun tietääkseni suositella jäänestoainetta, mut ehkä kannattaa tarkistaa vaikka Vaunulasta. Vanhoihin autoihin ihan pätevä ohje kyllä.

Samat plussat huomasin mäkin. Siellä asumisessa on puolensa. =)

-Rättis

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs bensaa fusioniin tankataan ensi vuonna? Eiks bensa-asiaan tuu jotain muutoksia vuoden vaihteessa? Oon vähän pihalla siinä asiassa kun meidän "foortti" syö naftaa.

Voipi olla, ettei uudempiin autoihin tarvi laittaa jäänestoa.Kokemuksia on vain silloin aikanaan vanhemmista autoista.

-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Se uusi 95 E10 - bensa soveltuu Fusioniin kyllä. Niitä soveltuvuuksia voi tarkistaa osoitteesta http://www.e10bensiini.fi ja Fordin kohdalla sanotaan, että kaikkiin Euroopan markkinoille valmistettuihin, vuosimalliltaan 1992 tai uudempiin autoihin tuo uusi bensa käy ja listassa on myös Fusion.