maanantaina, joulukuuta 06, 2010

Viikonlopun sirpaleet

Paitsi että sain perjantaina työtarjouksen pääkaupunkiseudulta, ehdin perjantaina ja viikonlopun aikaan muutenkin tehdä yhtä ja toista. Perjantaiaamuna oli heti täällä Tampereelle Business Breakfast Hermian auditoriossa, aiheena mobiili-open source. Ihan jees, varsinkin Nokian Valtteri Hallan esitys oli mielenkiintoinen. Minä en ehkä ihan kuulunut kyseisen tapahtuman kohdeyleisöön, mutta olihan se nyt piristävää käydä kuuntelemassa Meego- ja muuta puhetta muusta kuin teknisestä näkökulmasta.

No, tämän Business Breakfastin jälkeen suuntasimme DI:n kanssa kohti Tampereen keskustaa ja Helsingin junaa. Perjantai-iltana oli näet siskon luona Tapiolassa yhdistetyt syntymäpäivä-/pikkujoulu-/läksiäisillanistujaiset ja DI oli sopinut perjantaiksi itselleen palaverin tai pari pääkaupunkiseudulle. Itse jäin jo Pasilassa pois ja suuntasin Putingin toimistolle Vallilan nurkille katsomaan, mitä oli jäänyt tähteeksi siellä pidetyistä ystävämyynneistä. Siellä pyöriessäni sain sitten puhelun siitä työpaikasta, joten kaikkinaiset shoppailusuunnitelmat menivät vähän sekaisin.

Sieltä lähdin kohti Helsingin keskustaa, matkustin ekaa kertaa yksikseni ratikalla (joo, olen maalta!) ja jätin tuhottoman painavan matkalaukkuni säilytykseen rautatieasemalle. Kiertelin siinä vähän aikaa, kävin syömässä Sushia Kampin Ichibanissa ja kiertelin vähän sekä Kampissa, Sokoksella että Akateemisessa. Ichibanin sushi oli ihan jees, mutta vähän siitä jäi sellainen olo, että pidän Marusekin sushista enemmän.

Aikainen aamuherätys ja laukun raahaaminen sinne tänne väsyttivät jo sen verran, että sulkeuduin hetkiseksi johonkin random-kahvilaan ja vähän ennen viittä lähetin anelevan tekstiviestin siskolle, että vaikka kuudelta oli ilmoitettu tarjoilun alkavan, niin voisinko tulla jo viiden jälkeen. No sehän sopi ja kävin nappaamassa laukkuni säilytyksestä.
Olin sen verran väsynyt, Helsingin keli on sen verran tukkoinen ja laukkuni painoi noin puolitoista tonnia, että taksitolppa rautatieaseman edessä houkutteli suunnattomasti sen sijaan että olisin lähtenyt raijaamaan itseäni ja pakaasejani Kamppiin. Taksitolpalla oli kuitenkin melkoinen jono, mutta se veti yllättävän hyvin ja sain auton kohtuullisen odottamisajan jälkeen.

Siskon luokse kokoontui sitten koko perhe, veli perheineen, äiti ja R, minä ja DI, joka oli päässyt palaveristaan ja sisko tietysti. Kovin montaa tuntia siinä ei ehditty istuskella, koska minulla ja DI:llä oli vielä edessä siirtyminen Nukarille ja heitin samalla veljen porukat Hakunilaan. Tämä oli eka kerta taas viime kevään jälkeen kun piti talvikelillä ajaa ja pihasta lähtiessä oli pieniä epäilyksen väreitä pyrstön alla, mutta hyvin se meni. Selvisimme DI:n kanssa myös kunnialla kotiin, vaikka Tuusulanväylä onkin tunnettu hirvi- ja peurakolareistaan ja ilta oli jo pimeä.

Lauantaina kävimme kaupassa, teimme hieman lumitöitä, DI teki ruokaa ja iltapäivällä vein DI:n junalle, hän lähti jo Tampereelle silloin. Nukarilla oli ihanaa, lunta oli, kaikki ihan valkoisenaan. Kyllä talvi on sitten kaunista! (niin kauan kuin ei olla Helsingissä, jossa näemmä aurauskalustoa ei ole tai se ei toimi, koska sunnuntainakin siellä oli jalkakäytävillä ihan samanlainen lumipöpperö kuin perjantainakin. Se tekee kävelystä hieman raskasta, kun joka askeleella jalka luistaa kymmenen senttiä taaksepäin)

Sunnuntaina lähdin itsekin Nukarilta, vein auton Espooseen siskolle ja suuntasin sieltä takaisin Helsinkiin ja junalle. DI oli illalla elokuvissa ja olimme sopineet tapaavamme sen jälkeen Inezissä, Gastropubien ketjun uusimmassa tulokkaassa, espanjalaistyylisessä tapas-, viini- ja siideriravintolassa. Inez on kertakaikkiaan suositeltava paikka tämän ensimmäisen vierailun perusteella! Ruoka on hyvää, viineistä en tiedä, mutta valikoimaa ainakin on ja drinkkien teko onnistuu.

Ei kommentteja: