keskiviikkona, tammikuuta 26, 2011

Sirpaleita

Oo taas joutanu kirjottaan...

Vantaankosken rautatieasema (tai oikeammin seisake) on selkeästi lähellä lentokenttää. Lähes joka kerta kun tulen sinne tai lähden sieltä, on taivaalla menossa joku lentokone suht matalalla.

Fusionin lisäpitkät ovat kova juttu. Siinä on vakiona kovin kehnot kaukovalot, mutta lisäpitkillä saa mukavasti valotehoa. Sitä kaipailee aika useinkin kun pimeillä teillä seikkailee.

On kiva kun ihmiset käyttäytyvät liikenteessä ihmisiksi. Tien antamisesta kiitetään, selkeästi rajoituksia hitaammin ajavat vetävät sivuun, vilkautetaan vastaantulijalle valoja jos tiellä on jotain mahdollisesti varottavaa ja niin edelleen. Yritän itsekin aina tilanteen tullen.

Se sen sijaan ei ole kiva, kun illalla kotiin tullessaan katselee katuvalojen valaisemaa tietä ja toteaa sen kiiltelevän jäästä. Kyllähän siinäkin ajaa vielä niin kauan kuin ei tarvitse tehdä mitään äkkiliikettä, mutta sitten jos tulee jokin yllättävä tilanne ja pitäisi pysäyttää auto, siinä sitten arvotaankin että pitääkö vai eikö pidä.

Yhdessä jos toisessa paikassa käydään taistoa nasta- ja kitkarenkaiden välillä. Minusta tuntuu, että ne ei ole ne renkaat, jotka auton tiellä pitävät vaan se kaasujalka... Isä oli ikänsä nastoilla ajanut, mutta sai sitten uuden auton mukana kitkarenkaat ja auto pysyi tiellä siinä missä ennenkin. Tai siis korjaan: varmaan silloin hamassa nuoruudessa ei ollut talvirenkaita olemassakaan, ei nastojakaan. Ja jos minä, varsinainen tumpula ratissa, olen toistaiseksi saanut pidettyä auton tiellä kitkoilla, niin ei pitäisi olla ongelma kokeneemmillekaan kuskeille, vai?

Korostan edelleen sitä, että olen tumpula ratissa. En ehkä niin paha tumpula kuin n. puolitoista vuotta sitten, mutta ei noita ajokilometrejä vielä ole niin kovin paljoa kertynyt. Ja se on aina parempi psyykata itseään siihen, että ajanpa varovasti kun en osaa kuin ajatella, että kyllä mää ny tästä selviän ja löytää itsensä joko ojasta tai vastaantulijan kyljestä. Ei saa antaa ajokokemuksen nousta päähän.

Tampereen pään huoltoyhtiö oli taas viikonloppuna sekoillut minun parkkipaikan aurauksen kanssa. Parkkipaikalle ajaessani ensimmäinen ajatus oli, että voi nyt jumaliste, nyt tuo naapuri on ajanut Mazdansa minun paikalle, mutta tarkemmalla katsomisella totesin, että kyllä se naapuri on ihan omalla paikallaan, mutta minun paikallani on lumikasa. Soitin perjantai-iltana klo 19 tiukkasävyisen puhelun huoltoyhtiöön ja he lupasivat laittaa miehet asialle, joskaan eivät ihan heti. Sain auton onneksi TTY:n parkkihalliin.
En tiedä tehtiinkö parkkipaikalle mitään, mutta jos tehtiin, niin lauantain lumisateen jälkeen parkkipaikkani oli edelleen suunnilleen samassa tilassa kuin aiemminkin. Soittelin tässä viikolla nyt isännöitsijälle ja valitin tällä kertaa hänelle huoltoyhtiön toiminnasta, koska ei se ole laitaa, etten voi käyttää parkkipaikkaani kun se aurataan niin kehnosti, ettei siihen pääse kuin ehkä traktorilla. Ja tämäkin nyt oli jo toinen kerta kun tänä talvena asiasta soitan ja kolmas kerta vuoden sisällä, että pitäisi olla ongelma tiedossa. Kyllä nyppii.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Di voi varmaan käydä päivittäin kurkkaamassa parkkipaikan tilanne ja mikäli sitä ei aurata puhtaaksi,niin soittele päivittäin huoltoyhtiöön. Se,että et sitä paikkaa joka päivä tarvikkaan,ei anna oikeutta olla auraamatta sitä. Kyllä ne on valmiita rahastamaan joka päivästä,vai antaako ne alennusta "lumikasa-päivistä"?
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Joo, mä kans suosittelen usein valittamista auraamattomasta parkkipaikasta. Siellä on tainnut auraaja tottua siihen, ettei siinä ole autoa. Mille instanssille maksatte autopaikasta? Ei varmaankaan huoltoyhtiöön, vai? Ilmoitusta sinne, mihin raha menee, ja ilmoita, ettet suostu maksamaan latin latia parkkipaikasta, joka on lumikasa. Kova kovaa vastaan, sano kissa kun kivelle pasko. =)

Nimimerkillä "Sai 150 euron alennuksen muuton hinnasta kun valitti laiskoista muuttomiehistä"
a.k.a. Rättis

Anonyymi kirjoitti...

Samoilla linjoilla ollaan täälläkin. Eli, heti napakka puhelu huoltoyhtiöön jos on vähänkin mielestänne liikaa lunta parkkiruudussa. Jos siitä vähänkin maksetaan, niin se on pysyttävä puhtaana lumesta ja kaikesta muustakin "sonnasta". Tai sitten rahahanat kiinni.
-M-