sunnuntaina, tammikuuta 09, 2011

Turistina Tampereella

Kun sitä kerran tulee Tampereelle asti viettämään viikonloppua, täytyy samalla leikkiä turistia. Tämä oli viimeinen viikonloppu kun Vapriikissa oli esitteillä Karhun vuosi- ja Inro-näyttelyt, joten tilaisuus piti käyttää tietysti hyödyksi. Ja varsinkin kun on kummankin näyttelyn kohdalla huokaillut ainakin vuoden verran että tuolla täytyy mennä käymään. Nyt alkoi sitten olla viimeiset hetket. Lisäksi Vapriikkiin on kotiutunut Tampereen Luonnontieteellinen Museo, joka sekin piti tietysti kiertää läpi.

Karhun vuosi-näyttely oli mielenkiintoinen ja siellä oli paljon upeita kuvia. Myös tekstitauluja oli paljon, minä ainakaan en jaksanut kaikkia lukea huolellisesti läpi. Esineistöä sen sijaan oli vähän niukanlaisesti, mutta toisaalta sen kyllä ymmärtääkin. Ostin museokaupasta myös näyttelyn pohjalta tehdyn kirjan, siitä löytyvät kaikki tekstit ja suurin osa kuvistakin.
Inro-näyttelyssä oli näytteillä paljon inroja, pieniä rasioita, joita mm. samurait ovat kantaneet. Ne olivat hyvin kauniita, mutta niitä taisi olla liikaa, en jaksanut katsoa kaikkia niin tarkasti.
Luonnontieteellinen museo oli aika suppea, mutta toisaalta sille varattuun tilaan ei olisi juuri sen enempää mahtunutkaan. Olihan siellä kaikkea kiinnostavaa, kyllä sinne ehdottomasti kannattaa mennä käymään, jos aihe vähänkään kiinnostaa.

Iltasella oli vuorossa sitten Tuulensuu, olen väittänyt potevani vieroitusoireita koska en ole päässyt moneen viikkoon käymään Tuulensuussa. Pöytävaraus lauantai-illaksi oli ihan hyvä idea, monet muutkin ovat huomanneet, miten kiva paikka se on istua iltaa. Ruoka on hyvää, juomissa riittää valikoimaa ja edelleen sieltä saa myös hyviä alkoholittomia drinkkejä.

Tänä iltana pitäisi selvitä taas viikoksi Nukarille. Ulkona on nollan keli ja sataa vettä. Ilman muuta se tarkoittaa sitä, että joka paikka on niin jäässä, että minä en halua mennä ulos. Tuuli, pakkanen, lumi, mikä tahansa kelpaa (ainakin jos ei anneta valinnanvaraa), muttei jäätä! Jos ihan Ilmatieteenlaitoksen sivuilla varoitetaan huonosta jalankulkukelistä, sen on oltava vakavaa.

Huomenna on sitten jännä päivä: sisko lähtee aamukoneella kohti Ranskan Toulousea ja tulee sieltä takaisin vasta kesällä. Mitenköhän systeri on mahtanut pysyä nahoissaan tämän viikonlopun? Lisäksi olen huomisiltana menossa metsästäjäkurssille, joka järjestetään Nurmijärvellä. Ilmoittauduin sinne jo joulukuun puolella ja huomenna on ensimmäinen kerta. En muista miten monta kertaa noita teoriatunteja on, neljä tai viisi kertaa luulisin. Sitä seuraa metsästäjätutkinnon suorittaminen. Monivalintakysymyksiä on 60 ja korkeintaan 8 saa olla väärin, joten tiukkaa on. Noihin monivalintakysymyksiin taitaa kuulua myös riistaeläinten tunnistus, jonka kanssa minä olen ihmeessä. Erotan kyllä hirven lehmästä, mutta kaikkien metsästettävien lintujen tunnistaminen lajilleen on jo liikaa... Pannaan katsoen miten likan käy.

Ei kommentteja: