maanantaina, helmikuuta 21, 2011

Pettymys Piemontessa

Nyt helmikuussa muutamissa Tampereen ravintoloissa on ollut menossa kulinaariviikot, jolloin kaikki osallistuvat ravintolat tarjoavat erikoismenun hintaan 37€. Viime lauantaiksi päätimme DI:n kanssa varata pöydän Piemontesta. Ruokalista kuului seuraavasti: alkuruuaksi hummeriraviolia ja hummerikastiketta, pääruuaksi hevosen filettä tryffelikastikkeen, haudutetun punakaalin ja talleggioperunoiden kera ja jälkiruuaksi affogato kanelijäätelöllä ja pähkinäliköörillä. Suurin odotuksin siis liikkeellä!

Alkuruuaksi tarjoiltu hummeriravioli oli mielettömän hyvää, olisi tehnyt mieli nuolla lautanen, mutta kun ei kehdannut. Sitten kuitenkin alkoivat pettymykset, hevosen file oli jonkin verran sitkeätä, mikä on minusta aika outoa, koska niinä kertoina kun olen hevosta syönyt, se on ollut niin mureata ettei aina edes naudan sisäfile välttämättä pysty samaan. Ja ne talleggioperunat olivat kuin minkä tahansa huoltoasemaketjun kermaperunoita. Ilmeisesti menussa oli kirjoitusvirhe ja talleggio onkin taleggio eli italialainen juusto, mutta oli miten oli, en saanut minkäänlaista juustonmakua tai mitään muutakaan irti niistä perunoista. Kastike ja lisänä tarjoiltu juuressose olivat kyllä herkullisia, mutta kokonaisuutena annos ei ollut sitä mitä Piemontelta olen tottunut odottamaan.
Koska en osaa italiaa, ei minulla ollut mitään hajua siitä mitä jälkiruokaosuuden affogato tarkoittaa. Sehän tarkoittaa jälkiruokana sitä, että jäätelön päälle kaadetaan kuumaa espressoa. Ja minähän en juo kahvia enkä voi sietää espressoa, joten se siitä sitten... DI sai minun kupistani espressokastikkeet itselleen, niin saatoin syödä edes vähän sitä kanelijäätelöä, joka oli kyllä ihan ok. DI:n (joka kahvia mielellään juo) mielestä sekään annos ei kovin kummallinen ollut.

Lisäksi pyysin aperitiiviksi jotain alkoholitonta drinkkiä, joka yleensä on onnistunut Piemontessa, mutta tällä kerralla sain vastaukseksi, ettei ole muuta kuin limppareita tai appelsiinimehua, niin että sekin jäi sitten saamatta. No, kai noistakin olisi jotain ehkä saanut sekoiteltua, luulisi että olisi joitain hedelmiä tai grenadiinia löytynyt koristeeksi, mutta en minä tiedä mitä ne vaativat.

Tällä kertaa ei jäänyt Piemonten illallisesta kovin hyvä fiilis, mikä sinänsä harmittaa koska nykyisin siellä, kuten missä tahansa Tampereen ravintolassa tulee käytyä niin kovin harvoin. Lisäksi Piemonte on kuulunut (ja kuuluu kyllä edelleen, uskon ja toivon että tämä oli vain se säännön vahvistava poikkeus) niihin paikkoihin, että jos sinne meneminen tulee puheeksi, hypin tasajalkaa ja hihkun "Joo-joo-joo!".

Pitäisiköhän ehdottaa DI:lle vaikka Heinätorin vastaavaa menua ensi viikonloppuna?

1 kommentti:

Krisse kirjoitti...

Huvioppaan sivuilla tuon kulinaariviikkojutun yhteydessä puhutaan Piemonten "uudesta" keittiömestarista; liekö vaihtunut johto keittiössä syypää pettymykseen?

Tässä yhteydessä kiittelen muuten ravintola-arvioita, tämän blogin perusteella on tulleet aikoinaan ne viimeiset sysäykset lähteä kokeilemaan Tuulensuuta, Nordicia ja Piemontea :)