tiistaina, helmikuuta 01, 2011

Sairaslomalta

Iski eilen töissä pahimmoinen mahatauti, mutta onneksi se tuntuu olevan kesympi kaveri kuin se parin vuoden takainen painajainen. Eilisilta meni jo ihan rauhallisesti ja tänään on olo ollut jo huikeasti parempi. Ajatelkaa, jopa vesi on pysynyt sisällä! Eilen nimittäin kävin lääkärissä ja sain Imodiumia, mutta veden kera otetut tabletit tulivat ylös alle minuutin kuluttua ottamisesta. Söin tuossa jo ensimmäisen purkin marja-jogurtti-pilttiä, jota lääkäri suositti toipumisruuaksi.
Että eiköhän tästä huomenna töihin vielä.

Viime perjantaina iski silmille joukkoliikenteen todellisuus. Olin puoli kasin aikaan Vantaankoskella odottamassa junaa, jota sitten ei tullut ajallaan. Raidenäytössä junan arvioitu lähtöaika siirtyi jatkuvasti yhä kauemmas ja kauemmas ja sitten olisi pitänyt jo seuraavankin junan lähteä eikä yhtäkään raidekulkuneuvoa näy. Jossain vaiheessa tuli kuulutus, jossa kerrottiin paikallisjunan hajonneen pohjois-Haagan asemalle ja tästä johtuvat raidemuutokset ja myöhästelyt. No eipä se sinänsä lohduta, kun ei ole mitään tietoa siitä, tuleeko seuraava juna 5 minuutin päästä vai iltapäivällä. VR:n nettisivut eivät suostuneet mainitsemaan asiasta sanan puolikastakaan.
Siinä sitten ärsyyntyneenä mietin, että kun suunnitelma A pettää, minulla ei ole olemassa suunnitelmaa B. Minulla ei ole harmaintakaan aavistusta, miten pääsisin Vantaankoskelta Helsinkiin siinä tilanteessa, että juna ei kulje. Henkilöauto ei ole vaihtoehto, en lähde Helsingin ruuhkiin arpomaan, että mistä saan parkkipaikan, puhumattakaan että osaisin edes ajaa työpaikalleni. Metroa ei kulje ja busseista en tiedä mitään. Lähipysäkkien bussit menivät nähtävästi enimmäkseen Myyrmäkeen tai Martinlaaksoon. Näistä paikoista olisi voinut tietysti olla jatkoyhteyksiä Helsingin suuntaan, mutta kun ei voi tietää. HSL:n mobiili-reittipalvelu oli yhtä tyhjän kanssa, siitä ei ollut pienintäkään apua. Eikä kyllä tuosta pc-palvelustakaan, koska se tarjoaa vain sitä M-junaa, jonka kulkemiseen ei siis voi luottaa.

Lauantaina oli ohjelmassa sitten sen mainitun kirkkoherran vierailu ja se sujui kaikkinensa hyvin. Iltasella oli hirvipeijaiset Pirtillä ja pääsimme DI:n kanssa vähän verestämään pahasti ruosteessa olevia tanssitaitoja. Olisi pitänyt olla kyllä paremmat kengät jalassa kuin mitä minun talvikenkäni, mutta meni se niinkin.

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Mä olisin varmaan tossa vaiheessa hypännyt autoon ja hurauttanut vaikka Otaniemeen, jonne saa auton ilmaiseen parkkiin ja siitä bussilla keskustaan. Paitsi että tossa vaiheessa kehä on kyllä tietty jo tukossa... Eikä tietenkään mitään takeita, että olisi yhtään sen nopeammin keskustassa kuin sillä junalla, joka ehkä tulee, joskus.

Ja sitten ihmetellään, miksei ihmiset käytä julkisia...

Sirpale kirjoitti...

Kieltämättä se Otaniemi kävi mielessä, mutta vähän ennen kahdeksaa aamulla kolmostie ja kehäykkönen ei kuulostaneet kovin houkuttelevilta vaihtoehdoilta...

Mania kirjoitti...

Myrtisistä pääsee keskustaan 452ja 452K:lla, tosin matkaan voi vierähtää helpostikkin 40 minsaa, mutta sillä sentään pääsee. Myös 516 menee ruuhka-aikoina Hakaniemeen, josta pääsee metrolla eteenpäin.Tosin se lähtee Martinlaaksosta.

Mania kirjoitti...

Ja niin unohdin kokonaan mainita, että Martinlaaksosta menee 453:n keskustaan myös :)