sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2011

Sirpaleita

Sirpale 1: radio-ongelma
Olen vihdoin opetellut kuuntelemaan radiota autoa ajaessani. Alkoi käydä niin totta vieköön tylsäksi sahata väliä Nurmijärvi-Tampere ilman mitään muuta viihdykettä kuin auto ja tie, joten avasin radion. Siitä on nyt jo pari kuukautta ja kuuntelenkin radiota nykyisin melkein aina ajaessani.
Ongelmana on vain oikean radiokanavan löytäminen. Novalla on kivaa ja oikeastaan tärkeätäkin liikennetiedotteet ja uutiset, mutta musiikkivalinnat koostuvat vähän liian usein suomalaisista kappaleista. Väitän, että jos olen juuri moottoritiellä vasemmalla kaistalla, nopeutta 120km/h ja oikealla puolella elämää suurempi rekka ja radiosta alkaa soida joku Samuli Edelmanin ja Jipun "Pimeä onni" tai, mikä vielä pahempaa, Eppu Normaalia tai J. Karjalaista, niin henkilövahingon sattuminen on noin hiuskarvan päässä. En liioittele. Lisäksi Novalla on tiettyjä ohjelmia joita vain en jaksa, kuten aamuradio, jota työmatkojen takia joutuu kuuntelemaan vähän useammin kuin oikeastaan haluaisi.
NRJ:llä on pääasiassa sellaista musiikkia, josta pidän ja sieltä puuttuvat nämä edellä mainitut itkuvirret. Mikä siinä onkin että edes NRJ ei voi keskittyä musiikkiin? Sieltäkin tulee kaikenmaailman puheohjelmaa ja ne juontajat tuntuvat olevan joko teinejä tai idiootteja, ehkä molempia. Niitä ei kestä vanha vihtahousukaan kuunnella selvin päin. Rattijuopoksi en ajatellut ruveta, joten kanava vaihtuu taas...
Rockilla soiva musiikki on pääsääntöisesti tuskatonta kuunneltavaa, jos nyt ei ehkä ihan lempparilistan kärkeä, elleivät satu soittamaan Rammsteinia tai Nightwishia. Vaan eivät Rockinkaan juontajat ihan kaikilla pöntöillä tunnu käyvän, joten näiden välillä sitten pallotellaan. Voicelta jai Ylexiltä ei ole toistaiseksi osunut korvaan sellaista musiikkia tai ohjelmaa, jota jaksaisi.

Sirpale 2: naisten asioita K-18
Koska nyt tosiaan asustelen viikot täällä Nurmijärven peräkorvessa ja DI Tampereella, olen jättänyt e-pillerit syömättä ja sänkypuuhiin on lisätty kondomit. Perheenlisäystä ei siis ole suunnitteilla. DI ei onneksi kuulu niihin miehiin, joille kumin käyttö olisi ehdottoman vastenmielistä. Nyt on menossa ekat menkat pillereiden poisjätön jälkeen ja voinpa sanoa, että toistaiseksi migreeni on ollut erittäin kesy. Kolmatta vuotopäivää ollaan menossa ja tähän mennessä olen joutunut ottamaan yhden Relertin. Pari Diclofenacia eli tavallista särkylääkettä olen ottanut sen lisäksi pari kertaa kun on tuntunut särky pikkuisen uhkailevan ja se on mennyt niillä ohitse. Lisäksi kaikki satunnaiset välimigreenit ovat kadonneet toistaiseksi.
Muita vaikutuksia ei ole vielä havaittu, mutta niistä raportoin sitten jos sattuu tulemaan vastaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Silloin aikanaan kun sahasin autolla ees-taas,tulin siihen tulokseen,että en kuunnellut radiota ollenkaan,vaan soitin kasettia koko matkan.Silloin oli cd:t harvinaisempia,tai silloisessa autoradiossa ei sitä laitetta ollutkaan.Ja sen soittolaitteen piti juuri nimenomaan olla sellainen joka soitti taukoamatta molempia puolia,ettei tarvinnut ruveta raplaamaan sitä kesken ajon.Jos ja kun pidin taukoa,saatoin vaihtaa toisen kasetin.Silloin ei ollut radiossa tapana tiedotella mitään liikennetiedotteita,kuten nykyään,joka on kyllä hyvä tapa.

Olet kyllä rohkeampi ajelemaan talvikelillä,kuin mä aikanaan.Samoin Rättäriryömäri.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Jos on juhlapyhien ruuhkaliikennettä tiedossa, kannattaa sitä Novaa kuunnella. On pari kertaa pelastanut ruuhkasumppuun joutumiselta, kun olen vaihtanut reittisuunnitelmaa kiertotielle.

Radio Rockin juontajilla ei kyllä aina ihan kaikki muumit ole laaksossa (välillä hyvä juttu, välillä huono :) ), ja joillain heistä mm. englanninkielisten bändien tai biisien nimien ääntäminen on surkeampaa kuin ala-arvoista...

Katotaan tuleeko sullekin naaman kukkimista yms. kivoja seurauksia... :D

-Rättis

Susanna kirjoitti...

Sama ongelma radiokanavien kanssa, tyttöystävä tykkäis kuunnella Novaa tai Suomipoppia, mä taas ehdin saada niistä ahdistuksen jo kauppareissun aikana. Kyllä mä tykkään myös suomalaisesta musiikista joo, mutta on se vaan totta, että 90% suomipoppi on niin melankolista ettei ole ihme että itsariluvut on nousussa :D

Sisko pääs migreenistä lähes täysin eroon kun lopetti hormooniehkäisyn, itselläni myös on jotenkin terveempi olo ja pms-lieveoireet on ihan toista luokkaa kuin pillereiden/kierukan aikana. Mulla oli niin edistyksellinen lääkäri vuosia sitten, että uskalsi sanoa ääneen, että kierukan hormoni voi olla yksi suurin syy mun ahdistuksiin ym. Ja oikeassa taisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää ja lumista naistenpäivää Sinulle Ippuli!
Toivottelee -MUR-MUR-