tiistaina, maaliskuuta 15, 2011

Sirpaleita

Sirpale 1: häät Hämeen linnassa
Olin viikonloppuna DI:n ystävän häissä Hämeen linnassa. Siis ihan linnassa. Vihkiminen tapahtui linnan kappelissa ja juhla jatkui linnansalissa. Ohjelmaan kuului myös pieni opastettu kierros linnan tiloissa, lähinnä siellä mihin nyt pääsi sisäkautta kulkemaan, kun kaikki olivat juhlahepenissään ja naisilla korkokengät jalassa.
Minähän en ole linnassa koskaan käynyt ja Hämeenlinnassakin vain parina kurssi viikonloppuna joskus vuosikymmen sitten enkä muista niistäkään reissuista mitään. Sitä paitsi suurin osa ajasta vietettiin hotellissa ja illalla jossain yökerhossa, joten se minun Hämeenlinnan tuntemuksesta. Linna on kuitenkin aina kiinnostanut, joka kerta junamatkalla tulee Hämeenlinnan kohdilla mieleen, että tuolla linnassakin pitäisi käydä. Nyt DI:n kanssa puhuttiin että kunhan kesä tulee, voisi Hämeenlinnassa viettää vaikka kokonaisen viikonlopun, tutustua linnaan ja kaupunkiin muutenkin. Kuulemma Aulangolla on ainakin hienoja maisemia, jos ei muuta.
Hääjuhla oli varsin kansainvälinen, sillä sekä sulhanen että morsian olivat syntyjään virolaisia. Ilmeisesti kuitenkin venäjänkieliseltä alueelta, sillä häissä puhuttiin pääasiassa suomea ja venäjää; viro, englanti ja saksa olivat vähemmistössä. Tilaisuus oli pieni, vain kolmisenkymmentä henkeä, mutta kivaa oli.

Sirpale 2: hevos- ja metsästysmessut
Kun lauantai-iltana olin selvinnyt Hämeenlinnasta takaisin Nukarille, oli sunnuntaina vuorossa messukeskuksessa pidetty Helsinki Horse Fair ja GoExpo-messut. Hevospuolella oli tarjolla kaikennäköistä esitystä ja muuta sekä lukematon määrä yhdistyksiä ja hevostarvikeliikkeiden ständejä.

GoExpo-messuilla piti olla golfin, retkeilyn, pyörien, retkeilyn ja kalastuksen lisäksi myös metsästys-osio, mutta oli varsin vaatimaton edustus varsinaisella metsästysasialla. Lähinnä siellä oli yksi aseliikkeen ständi, Metsästäs & Kalastus-lehden ständi ja sitten jotain Varustelekaa ja jokin toinenkin armeijatavaraa myyvä ständi ja sen sellaista. Ei siis sanottavasti metsästykseen liittyvää asiaa juuri lainkaan.
No, ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin, urheiluampujien ständillä oli ampumasimulaattoreita. Tarjolla oli laser-pistoolia ja -kivääriä sekä laserhaulikolla sai räiskiä videoseinällä lenteleviä savikiekkoja. Olin saanut houkuteltua veljen tyttönsä kanssa mukaan ja vietimme hyvän tovin tällä ständillä. Pikku-Annan (ikää 10 vuotta) piti tietysti päästä kokeilemaan myös ja paukuttikin hyviä tuloksia varsinkin kun ottaa huomioon sen, että neiti piteli asetta, edes leikkiasetta kädessään ensimmäistä kertaa elämässään.

Sirpale 3: ydinkatastrofi? Not.
Japanin Fukushimassa on tapahtunut tai tapahtumassa Tshernobyliin verrattavissa oleva tai ehkä kymmenen kertaa pahempikin ydinonnettomuus kun maanjäristyksessä ja tsunamissa vaurioituneen ydinreaktorin ydin sulaa ja räjähtää ja kaikki kuolee, apuaaa! Näin ainakin, jos on uskominen eri nettifoorumien tunteen ja paniikin täyttämiä viestiketjuja, joissa tietoa on vähän tai ei lainkaan. Apteekista on joditabletit loppuneet ja hätäisimmät ovat varmasti jo saaneet yliannostuksenkin otettuaan jodia omine nokkineen.
Eivätkä tiedotusvälineet sen parempia ole, artikkeleissa vilisee asiavirheitä ja tietämättömyys ihan yksinkertaisista ydinfysiikan tai ydinvoimalarakentamisen perusseikoista on suorastaan hälyyttävää. Luonnollisesti se on omiaan lisäämään myös yleisön paniikkia. Ja eikä auta tippaakaan se, että esimerkiksi STUK on toistaiseksi ilmoittanut ettei Suomessa ole mitään hätää eikä oikeastaan muuallakaan maailmassa, ei edes siellä Japanissa ole mitään järkyttävän vaarallista tapahtunut. Mutta ei, ihmiset kuvittelevat olevansa viisaampia kuin viranomaiset.
Jokaisen kannattaisi kuitenkin lukea nyt jo MITin sivuilta löytyvä artikkeli perusasioista ja siitä, mitä Fukushimassa oikeasti tapahtui: http://mitnse.com/2011/03/13/why-i-am-not-worried-about-japans-nuclear-reactors/.

No, kun tässä on eduskuntavaalit lähestymässä, saavat kansanedustajaehdokkaat ja puolueet tietysti tästä uutta vettä vaalikampanjointiinsa. Maanjäristys ja tsunami ovat osoitus jumalan vihasta. Eipäs kun ne johtuvat ilmastonmuutoksesta ja yksityisautoilusta ja nimenomaan siitä että suomalaiset ajavat niin paljon katumaastureilla eivätkä lopeta turkistarhausta. Ydinvoimaa ei saa rakentaa enää ikinä ja kaikki nykyisetkin reaktorit on suljettava heti. Saahan sähköä pistorasioista, siihen mitään ydinvoimaa tarvita, ihan tyhmää sellainen ydinvoima. Odotan vain sitä että yksi nimeltämainitsematon sutkauspuolue lupaa, ettei heidän hallituskaudellaan Suomessa satu maanjäristyksiä tai tsunameja.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hoh..hoijaa!ja just niin, ihan hengästyin kun luin juttuas sipajamalla itekseni.

Ensin häihin.Oon joskus käynyt siellä linnassa oppaan kanssa kierroksella ja se oli kesäaikaa ja suosittelen samaa.Ja Aulangolla on hienoja maisemia ja näkötorni ja taas suosittelen!
Sitten "pyssymessut" ohitan vain maininnalla.

Tiedän immeisen joka on ostanut kuulemma heti järistyksen jälkeen sen apteekin kaikki joditabletit,ainakin tiedotti niin,tiedä sitten oliko pilapuhetta.Eilen kuitenkin kuuntelin jonkun lääkärin juttua,että jodin syöminen liian aikaisin on suorastaan terveydelle vaarallista.

Sulla onkin ollut vauhdikas viikonloppu.Niin meilläkin.

-MUR-MUR-

Leena kirjoitti...

Saisikohan Suomessa edes järjestää kunnon metsästysmessuja? Kukkahattutädit pääsisivät ainakin kauhistelemaan...

Yhtään ydinvoimalaa ei tietenkään saisi rakentaa lisää, kun sitä sähköhän tosiaan saa tuolta pistorasiasta. Sen kun vaan tökkää töpselin kiinni. Ja valveutuneimpien(?) ituhippien mielestä kaikki ydinvoima on kiellettävä ja korvattava puhtaalla tuulivoimalla tietenkin. (Huomautus: sarkasmia rivien välissä)

Akkirikas kirjoitti...

Käy hakemassa itsellesi haaste blogistani: http://akkirikas.blogspot.com/2011/03/haaste.html