maanantaina, huhtikuuta 18, 2011

Sirpaleita

Sirpale 1
Kevät sitten tuli viime viikonlopun aikana tännekin ihan kunnolla. Lumet olivat kadonneet ja nurmikkoa näkyy jo enemmän kuin mitä on lumen alla. Naapureissa on aloitettu jo haravointi, meillä lunta on vielä sen verran, että lykkään haravointia myöhemmäksi.

Sirpale 2
Lumen sulaminen ei ole pelkästään iloinen asia, sillä se paljasti talven myyräkeot ja niitähän piisaa! Ovat tonkineet keittiön edustan ja aina aidalle asti eli asiaa tietämättömille suuren alueen just näkyvimmältä paikalta. Ja jälki on kuin kynnöspeltoa, muttei niin siistiä. Tuossa soittelin naapurille muista asioista ja tuli asia puheeksi. Myyriä ei saa enää myrkyttää, hän itse oli joskus kokeillut loukkua laihoin tai suorastaan olemattomin tuloksin, mutta myyränkarkotteita on myynnissä.
Kuuleman mukaan kalliit karkoitteet voi korvata ujuttamalla käytäviin kanankakkaa. Ajattelin, että teen oman karkoiteseokseni: kanankakkaa, valkosipulia, pikiöljyä, kahvinporoja (voi kun meillä ei kukaan juo kahvia), sitruunankuoria ja fundeerasin tässä, että mahtoikohan Tampereella olla jotain huonoksi mennyttä hajuvettä, jota voisi lotrata vaikka johonkin paperiin ja tunkea sitä käytäviin?
Myyrien juhlat loppuivat tähän, prkl.

Sirpale 3
Seuraava auto on mahdollisimman matala ja mielellään painavakin. Tässä parina päivänä on ollut kova tuuli, eilen ajoin Tampereelta Nukarille ja tänään työajot ja korkea Fusion vemputtaa jatkuvasti johonkin suuntaan tuulen takia. Ei kiva.

Sirpale 4
Autokoulun kakkosvaihekin on sitten varattu. Ei mennyt kuin myöhään, kortti loppuu 11.6. Kannattaa muuten vertailla ja kysellä hintoja, taisin säästää melkein satkun, kun en mennytkään paikalliseen.

Sirpale 5
Verottaja muisti taas ja saisi lähettää useamminkin sellaisia kirjeitä, joissa kerrotaan minulle maksettavan toista tonnia palautuksia. Sellaisista kirjeistä minä tykkään!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

2) Meille ostettiin viime kesänä jonkinlainen myyränkarkotin,huonoin tuloksin,ei auttanut mainittavimmin.Hintaa en muista,ei kai kovinkaan kallis,koska ei enempää harmita.

3) Älä puhu mitään auton korkeudesta....!

5) Meillekin palautuu yhteensä n.120e.

-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Niin no se onkin ainoa syy, miksi uskallan ajaa tuulella ylipäänsä, että ajattelen ihmisillä olevan vieläkin korkempia autoja ja että nekään eivät tupsahtele kyljelleen ojaan tai naapurin kaistalle jatkuvasti.

Anonyymi kirjoitti...

Siis kyllä tuuli ottaa joskus niin kovasti,että eka kertaa luulin olevan niin liukasta jotta auto luistelee.Vaikka meidänkin autolla on massaa jonkunniin verran, niin siltikin se ihan heilahtaa tuulesta.

Muistan joskus lukeneeni,että Kytäjän pikkuteillä olisi iso linja-auto luistanut liukkaalla kelillä tuulen voimasta ojaan kyljelleen.Oli kevätliukkaat tiet ja bussi oli tullut metsätaipaleelta peltoaukealle ja silloin se oli tapahtunut.
Niin,että jos kaikki palikat osuu kohdalleen - jäinen tie,kova tuuli,sopiva maasto ja korkeahko auto joka ei paina kovinkaan paljon,on syytä olla varovainen ja mun mielestäni ajella hitaammin.??

-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Minulla aina ensimmäinen ajatus on: "Mikä tätä tietä vaivaa?" (moottoritie tre-Njärvi on nimittäin paikoin pahoilla urilla ja talven jälkeen kuoppainen) ja toinen ajatus: "Onks mulla joku rengas tyhjä?"
Ja joo, vauhdin hiljentäminen tekee matkanteosta hieman vakaamman ja vähemmän pelottavan tuntuista. Ei hotsittanut tosiaan sunnuntaina paahtaa sataaneljääkymppiä vaikka keli olikin muuten hyvä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tyttö,tyttö,onkos sun näössä jotain vikaa? Nääksä kakkosen nelosena???
-MUR-MUR-