tiistaina, toukokuuta 24, 2011

Jotkut ei vaan opi!

Eilen huomasin, että yläleuassa taaimmaisten poskihampaiden tienoilla on ien vähän aran sorttinen. Ei mitään niin kovin ihmeellistä, ne joskus ottavat nokkiinsa jostain kovasta ruuasta tms. Ei siis paniikkia.
Paniikki alkoi sitten, kun huomasin, että samalla puolella, mutta hammasrivistön ulkopuolella on ien turvoksissa. No hei jee, hammasongelmia taas kaivattiinkin. Katselin sitä eilisen päivän eikä se turvotus mihinkään kadonnut. Ajattelin mennä tänään hammaslääkäriin, jos vain onnistuisin jostain pyydystämään sopivan lääkäriaseman.
Yötä vasten otin särkylääkkeen, kun se vähän jomottelikin. Nukuin yön kuitenkin hyvin ja aamulla olivat ikenet ihan tuskattomat. Ei hammaslääkärikeikkaa, jee! Kuitenkin liikkeelle lähdettyäni turvotus tuli taas maisemiin ja ensimmäinen asia työpaikalle päästyäni olikin googlettaa "hammaslääkäri Ruoholahti" ja alkaa soitella listaa läpi. Kahdesta ensimmäisestä tarjottiin ei-oota, kolmannesta sain ajan puolille päivin.

Selvitin lääkärille murheeni ja ei kun katsomaan, mikä ientä risoo.
Hah ja hah, lekuri kaiveli ientaskusta pienen kuorenpalasen, todennäköisesti popkornin kuorta. Erittäin todennäköinen tulehduksen aiheuttaja, olihan se muhistellut siellä lauantai-illasta alkaen. Joo, 19€ käynnistä, kiitos ja näkemiin. Tuli hinnakkaaksi ja tuskalliseksi se popkorni.

Kaikkein naurettavinta tässä on se, että tämä ei ole edes ensimmäinen kerta. Siitä taitaa olla vuosikymmen tai vähän vajaa, kun olin viikonloppua tai lomaa viettämässä Nukarilla ja eräänä aamuna herätessäni huomaan, että kitalaki on turvonnut. Isän saattelemana ja maksamana painelin paikkakunnan yksityiselle, joka tutki ja tutki -- ja löysi ientaskusta pähkinän kalvon palasen!

Note to self: älä syö pähkinää äläkä popkornia.
2nd note to self: muista hakata päätäsi seinään säännöllisin väliajoin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kireämmät ikenet tarttet. :D Onneksi selvisit vähällä!

-Rättis

Susanna kirjoitti...

19e? Missä pääsee edes sanomaan päivää sillä hinnalla? :O :DD mut joo, mullakin on joskus ollut tuollaisia, joku tomaatinkuoren suikalekin voi jymähtää hampaiden väliin niin et sitä ei kerta kaikkiaan meinaa huomata eikä välttämättä meinaa saada pois edes hammaslangalla

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o, 19 euroa käynnistä veloittivat (siitä oli kuitattu jo Kela-korvaukset, ovh taisi olla 31€). Yllättynyt minäkin olin, olin odottanut jotakuinkin tuplahintaa. Ja paikka oli hammashoitola Ruohonjuuri, Jaalaranta 6 Ruoholahdessa.
-Sirpale (joka ei pääse kirjautumaan sisään)