perjantaina, toukokuuta 06, 2011

Minä vaadin!

Naisilta vaaditaan pukeutumista ja muita ulkoisia seikkoja korjattavaksi harva se viikko milloin missäkin mediassa, milloin kenenkin toimesta. Miehiltä ei koskaan, mutta se on loppu nyt. Minä esitän vaatimuksen (nyt harmittaa etten ole julkkis, haluaisin niin saada tämän sanoman iltapäivälehtien lööppeihin).

PUKU.
Melkein mies kuin mies muuttuu epäsiististä massaansekoittujasta tai neitimäisestä fruittarista MIEHEKSI, kun vetää puvun päälleen. Ei siihen tarvita kuin siistit suorat housut, rypytön paita (hyvälaatuisia kauluspaitoja ei tarvitse silittää, tietää DI, eikä käytä silitysrautaa about ikinä mutta silti on aina siisti), hyvin istuva pikkutakki ja suoraan solmittu kravatti (ei pakollinen, mutta suotava). Lisäksi siistit kengät, siisti tukka ja hyvä ryhti, niin avot! Siinä ei kuulkaa haittaa edes kehittyvä elintasokumpu, koska hyvin pukeutuva mies nyt vain on nam. Naisillakin pitää olla oikeus silmänruokaan!

Joo, joku nyt napisee, ettei puku miestä tee. Samanlainen muinaissuomalainen kateussanonta kuin "Rumat ne vaatteilla koreilee". Älä erotu joukosta, älä näytä hyvältä, älä ainakaan paremmalta kuin naapurisi ja jos vahingossakin on ylimääräistä rahaa, piilota se olkipatjaan. Puku tekee miehen siinä mielessä, että se saa vähän onnettomammankin tapauksen näyttämään mieheltä. Kuka muuta väittää, on väärässä! (ainakin tässä blogissa)

Näin kirjoittaa nainen, jonka avomies ei edes omista farkkuja.
(DI oli eilen Hesassa työkaverinsa kanssa ja olimme sopineet näkevämme työpäivän jälkeen. Saatoin vain huokaista ihastuksesta kun bongasin DI:n kavereineen Pullmanin pöydästä: kaksi miestä puvut päällä. Luulen että siihen pöytään olisi varmasti moni muukin nainen mielellään istunut. Mutta lällällää, toinen on naimisissa ja toinen on minun.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei meilläkään R omista yksiäkään farkkuja. Collegehousut on kotihousuiksi kelpuuttanut. Työhousuja kyllä on useammatkin.Huonompia joita pidetään esim klapi-ym pihahommissa, uudempia arkisin vaikkapa kauppareissuilla näin maalaisoloissa.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Tää on hauska. :) Noh, oma maku miesten pukeutumisessa sisältää toki prätkärotsin ja farkut, muttei se puku pahaa tee...

-Rättis