tiistaina, toukokuuta 10, 2011

Sirpaleita taas

1. auton ilmastointi
Aijettä, kun auto seisoo auringonpaahteessa koko päivän, varjottomalla parkkipaikalla ja sitten pitäisi iltapäivästä lähteä sillä ajamaan, niin onpa kiva napsauttaa ilmastointi päälle ja odotella viilenevää keliä. Ilmastointi, twelve points!

2. maalaismuijan munariisi
Kylmäkomeron jätteistä syntyy nopeasti välipala, kun ottaa kaapista vähän voita/öljyä ja ammoin keitettyä riisi-ohraa, lyö voin pannulle sulamaan ja heittää riisit perässä. Vähän päästä samaan pannuun lykätään pari kananmunaa, joiden rakenne on voitu rikkoa tai sitten ei, mutta rippunen suolaa tekee gutaa.
Paistellaan pannulla puuhaarukalla tai vastaavalla kihvelillä sekoitellen. Heitetään sekaan tuoretta persiljaa ja lipstikkaa. Valmista tulee heti kun kananmuna on jähmettynyt. Voi maustaa vielä valkosipulipippurilla ja kaikella mitä kaapista löytyy.
Syödään ja nuuskitaan koko loppuilta sormia, kun ne tuoksuvat sen lipstikan käsittelyn jälkeen niin hyviltä (eikä se tuoksu lähde pois millään).
Paistettu riisi, ten points!

3. lastenvihaaja
Tällä kertaa vihaan aivan erityisesti sitä suunnilleen ala-asteikäistä tyttöä, joka pyöräili ilman kypärää melkein autoni alle. Onneksi ei ollut juuri vauhtia kun olin juuri kääntynyt valoista ja toisaalta näin, että siellä jalkakäytävällä menee holtittoman näköisesti kaksi tyttöä. Toinen pyöräili sivuilleen vilkaisematta suojatien yli.
Älkääkä yrittäkö sanoa, että lapset on lapsia ja että ole itse varovainen. Tämän hulttioneitokaisen suunnilleen samanikäinen kaveri pystyi niinkin vaativaan suoritukseen kuin nousemaan pois pyöränsä selästä ylittäessään suojatietä sekä odottamaan tiensivussa kunnes auto menee ohitse tai antaa tietä.
Ja tämä siis sattui Nurmijärven kirkonkylässä, harmi etten painanut sen tarkemmin tyttöjen tuntomerkkejä. Pyöränsä tien yli taluttaneelle tytölle kahdeksan pistettä ja papukaija merkki. Toiselta pois viikkorahat, karkkipäivät ja polkupyörä ainakin kolmeksikymmeneksi vuodeksi.
Nii perkele.

Kuva vielä selvennykseksi, minä kuljen sinistä, tyttönen punaista linjaa. Minä EN siis ollut kääntyvä osapuoli.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Auton ilmastointi ON luksusta. Mutta käytä varovaisesti, ettet saa ilmastointitautia.

Maalaismuijan munariisi kuulostaa kuule ihan kuin meikäläisen tekosia. No, sama paikka, samat tarpeet. Sama ruoka. :)

-Rättis

epka kirjoitti...

Duoda. Nyt vaan on pakko kommentoida, että jos kerran käännyit, kuten kommentistasi saa kuvan, olit väistämisvelvollinen pyöräilijää kohtaan. ELi se holtiton osapuoli olit sinä. Takaisin autokouluun kertaamaan. Sorry.

Itse (liikennesääntöjä noudattavana pyöräilijänä) korpeaa, koska tuo tilanne on fillaristille hengenvaarallinen, ja poikkeuksetta autot eivät tätä noudata.

Sirpale kirjoitti...

Okei, huonosti selitetty. Minä kuitenkin ajoin tietä pitkin suoraan (risteys oli ollut vajaa sata metriä aikaisemmin) eli en ollut kääntymässä sille tielle vaan olin jo sillä. Suoralla tiellä oli suojatie, jolle sitten tämä pikkuneiti päräytti katsomatta sivuilleen. En minäkään sentään niin tumpelo ole.

Anonyymi kirjoitti...

Oukei, perunhan sitten moitiskeluni.

Lapset on arvaamattomia liikenteessä, sehän tiedetään. Koskaan ei tule olettaa että toimivat kuten pitäisi, vaan miten sattuu, sanoi oma autokoulunopettaja jo aikoinaan.