tiistaina, toukokuuta 03, 2011

Sirpaleita

Sirpale 1: mikä se oli?
Kukapa meistä ornitologi olisi? Paitsi tietysti ne ornitologit. Ylen nettisivuilta löytyy kokoelma lintujen ja muiden eläimien äänitallenteita siltä varalta, että omasta levyhyllystyä ei löydy mitään lintujen ääni-cd:tä. Ja kyllä se on muuten töyhtöhyyppä, joka tuolla meidän peltoaukeilla lentelee ja naukuu.

Sirpale 2: kesäkissa
Kai jossain laissa tai asetuksessa pitäisi määrätä yhden ihmisen pitämien blogienmäärä johonkin rajalliseen ja järkevään lukemaan. Minä nimittäin väkersin itselleni kesäkissan, puutarhablogin.
Itse pidän yleensä blogeista, joiden aihealue on rajattu, oli se sitten puutarha, eläimet, muoti, meikit, ruoka tai jokin muu vastaava. Useita eri aiheita satunnaisesti käsittelevistä päiväkirjablogeista innostun harvoin (ja sitten pidän sellaista itse, har har), mutta ajattelin nyt pitää nuo puutarhajutut omassa blogissaan.

Sirpale 3: kuvablogikin saattaa päivittyä
Siinä vaiheessa kun vaihdoin pöytäkoneesta ja XP:stä läppäriin ja Win 7:aan, jouduin luopumaan vanhasta Photoshopistani, joka ei halunnut lähteä asentumaan uudelle läppärille. Jouduin siis tyytymään vaihtoehtoisiin kuvankäsittelyohjelmiin ja koneelta löytyykin sekä Gimp että Paint.net. Olin perin juurin kyllästynyt ja tympiintynyt kumpaankin ja päätin vielä kerran kokeilla sitä Photarin asennusta. Ja jotenkin ihmeellisesti se onnistui! Ilman mitään venklaamisia! Vähänkö olen onnellinen! Nyt kelpaa taas editoida kuviakin.

Oli minulla muutakin, mutta unohdin ne jo ja saunaankin pitäisi tästä mennä kohta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, puutarhablogi on loistava idea! Mä täällä odottelen kieli pitkällä taajaa päivitystä sitten, ettäs tiedät! :) Jaa miten niin viherpeukalo kutiaa kaameasti täällä etelän lämmössä...? Oi, täällä olisi kasvimaalla jo satoa, jos olisi se kasvimaa. Vihertää ja kukkii, tuoksuu kukat ja kananpaska, aah...

-Rättis