maanantaina, toukokuuta 02, 2011

Stefan's Steakhouse

Tampereellehan on laitettu kauhealla metelillä pystyyn Stefan's Steakhouse entisen Fallsin tiloihin. Paikan omistajan, Stefan Richterin suurimmat saavutukset ovat amerikansuomalaisuus ja pärjääminen USA:n Top chef-kisassa jollain tuotantokaudella, menikö jopa voittamaan, en tiedä. Kyseinen kaveri oli myös tuomarina jommassakummassa suomalaisessa kokkikisassa, mitä tässä keväällä nähtiin.

Meidän oli pitänyt kaveriporukalla mennä käymään tuolla jo aikaisemmin tässä keväällä, mutta mikään ehdotettu päivämäärä ei sopinut kaikille. Minä tietysti olen varsinainen murheenkryyni, kun olen viikot kaikki poissa, perjantai-iltaisin ei jaksa ja sunnuntaisinkaan ei oikein ehdi ainakaan kovin myöhään. No, päätimme sitten syödä vappulounaamme täällä ja pöytä oli varattuna klo 15 eteenpäin.

Vapunpäivänä oli tarjolla rajoitettu menu ja oma ateriani koostui rapukakusta, koivunpäreellä savupaahdetusta lohesta vihreän parsan, parmesan-ranskalaisten ja hollandaise-kastikkeen kera ja jälkiruuaksi olin valinnut kirsikka-suklaajäätelöä.
Pääpiirteissään ruuista voi käyttää arviota "ihan ookoo".
Rapukakku oli rakenteeltaan pehmeätä, mutta itse jäin kaipaamaan siihen jotain makua, se jäi vähän pliisuksi vaikka olikin tosiaan "ihan ookoo".
Vähän sama juttu lohen kanssa ja minua tietysti närästää se, että rajoitetun listan ainoa kala-annos oli lohta. Kaikista maailman kaloista juuri lohta! Jos mikään kala on ikinä kokenut inflaation, niin se on lohi. Lohta on joka puolella, joka paikassa ja sitä alkaa tulla jo korvistakin ulos. Ranskalaiset sen sijaan olivat todella onnistuneita ja hollandaise-kastike myös. Uuniperunan valinneet kaverit kehuivat sitä kovin.
Päivän parasta oli siis jälkiruoka, valitsin tarjolla olleista jäätelovaihtoehdoista cherry manian eli kirsikkajäätelön, jossa oli suklaata ja keksinmuruja. Kirsikoissa eikä suklaassa oltu pihistelty, joten sitä voin suositella erittäin lämpimästi.

Jälkiruuan ohella parasta oli se, että aluksi kysyttiin haluaisimmeko lasilliset cavaa vapun kunniaksi. Muut ottivat, minä kieltäydyin ja tarjoilija ihan oma-aloitteisesti kysyi, että tekisikö hän minulle jonkin alkoholittoman drinkin. No mutta totta kai! Se oli positiivinen juttu, koska toisinaan ihan minkä tahansa alkoholittoman juoman (poislukien vesi ja kahvi) saaminen tuntuu olevan liian vaikeata.
Muutenkin tarjoilu pelasi sutjakkaasti, vaikka porukkaa oli aika lailla. En tiedä oliko tupa täynnä, muttei se tyhjäkään ollut. Meille ainakin osui ystävällinen ja mukava tarjoilija.

DI oli valinnut suunnilleen samat ruuat, mutta pääruokana oli australialaisesta anguksen ulkofileestä valmistettu pihvi. Kuulemma sekin oli samaa linjaa eli ihan ookoo, mutta samalla hinnalla saisi kauppahallista jo useammankin pihvin tarpeisiin lihaa ja väitän, että DI osaa tehdä aivan ravintolatasoisia pihvejä kotonakin. Eikä DI:n tekemät lisukkeetkaan yleensä mitään pahoja ole...
Senpä takia nämä pihvipaikat eivät oikein jaksa kiinnostaa enää. Ne on niin nähty jo ja kun kotona saa vähintään yhtä hyviä pihvejä puoleen hintaan, ei ole suuresti järkeä lähteä syömään samaa tavaraa johonkin ravintolaan. No, Stefan's Steakhousen onneksi siellä tarjotaan kyllä muutakin kuin vain pihvejä, joten mieli tekisi käydä siellä joskus syömässä niin että tarjolla on koko menu. Esimerkiksi kuha-annos ja kobe-tyylinen härän sisäfile kuulostaisivat kokeilemisen arvoisilta ja on siellä muutama muukin annos, jota kiinnostaisi maistaa.

Ei kommentteja: