torstaina, toukokuuta 12, 2011

Tikkakosken mannekiini

Kun minä hetki sitten napisin miesten pukeutumisesta, niin eilen tuli puhelimessa juteltua samasta aiheesta DI:n kanssa. Hän näet soitteli iltasella, oli juuri kotiin menossa edustuspäivän jälkeen. Ja edustuspäivään kuuluu tietysti edustusvaatteet eli suorien houdujen ja kauluspaidan lisäksi pikkutakki ja kravatti. DI murehti vähän sitä, että aamukiireessä solmi kravatista liian lyhyen eikä ehtinyt sitä korjaamaan päivän aikana.

Kas kun hän on jo armeijassa oppinut kravattisolmun ja sen, että kravatin tulee yltää vyönsolkeen asti. DI kertoi, että iltalomille lähdettiin puku päällä, kravatti kaulassa ja kengät kiiltäväksi lankattuina eli lyhyesti sanoen: moitteettomasti pukeutuneena (tarina kertoo myös iltalomavarustukseen kuuluneen tulitikut, kynä ja muistivihko, voi näet tarjota naisille tulta ja kirjoittaa puhelinnumerot muistiin). Termi "Tikkakosken mannekiini" joutuukin hieman uuteen valoon, DI nimittäin kävi armeijan Tikkakoskella.

Pitäisi kai raapustaa Suomen puolustusvoimille kiitoskirje siitä, että ovat ainakin tämän yksilön opettaneet pukeutumaan niin että näyttää hyvältä.

(Meikäläisen tiedot armeijasta ja kaikesta siihen liittyvästä ovat erinomaisen hatarat. Vuosia, vuosia sitten eräs mies oli menossa kertausharjoituksiin ja näin hänen sotilaspassinsa. Sotilasarvon kohdalla luki lntstm. Päättelin että lnt on varmaan jokin luutnanttiin viittaava. Ihmettelin tietysti, että hei, mikset ole kertonut että olen luutnantti-jotakin sotilasarvoltasi, kun tässä niin lukee. No, kyllä se on vaan ihan lentosotamies, totesi mies lakonisesti.)

Ei kommentteja: