tiistaina, toukokuuta 17, 2011

Työmatka-äri-äri

Vaikka ilma onkin taas suorastaan hyytävän kylmä +8 astetta kera tuulen (ja eilen sateen), ei voi olla huomaamatta kesän saapumista. Joo, onhan puissakin toki lehdet jo isot, tuomi kukkii, luumupuut samoin ja pellotkin ovat oraalla, mutta kaikkein varmin kesänmerkki ovat tietyöt. Noo, onhan tässä tietöitä ollut pitkin talvea, mutta nyt ne ovat alkaneet lisääntyä huomattavissa määrin. Kohta alkaa olla suorastaan yhdentekevää, ajaako vanhaa kolmostietä (tietöitä) vai moottoritietä (tietöitä) pitkin Vantaankoskelle.

Yksi kevään tietyöprojekti on saatu selkeästi jo loppuun. Menivät sitten kaksinkertaistamaan liikennevalojen määrän työmatkani varrella. Aiemmin on valot olleet vain Vantaankosken rautatieaseman kupeessa, nyt tuli toiset valot vanhan Nurmijärventien ja Martinkyläntien risteykseen. Ne olivat eilen iltapäivällä ekaa kertaa toiminnassa, tänä aamuna siinä oli jo ensimmäinen ruuhka ja jonomuodostelma. Ei ollut kiva todeta puoli kasin aikaan aamusta, että jonon pää löytyy kehä kolmosen kohdalta. Aikaisemmin tie yleensä veti vallan mainiosti tuohon aikaan vuorokaudesta.

Sitten tuli mieleen oikeasti pelottava painajainen: vihreät hallituksessa liikenneministerin paikalla. Ruuhka on saatu aikaiseksi, sitten voikin kätevästi alkaa periä ruuhkamaksuja. Bensa maksaa, vakuutukset maksaa, autovero maksaa, renkaat maksaa, huollot maksaa, autopaikka maksaa ja kun ei tarpeeksi ole autoilijaa vielä rokotettu, maksatetaanpas heillä vielä ruuhkamaksutkin. Voi perkele ja jumalauta! (Anteeksi kielenkäyttöni, mutta tästä ei nyt ilman ärräpäitä selviä. Eikä tämä ole aiemminkaan ollut mikään lapsille sopiva blogi)

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Anna tulla vaan ärräpäitä, jos vaikka helpottaa. :D

Anonyymi kirjoitti...

Samaa sanon minäkin... antaa vain isojen ärrien lentää, siinä on syytä jo ihan riittävästi. Millähän pe****een konstilla sais noi "herrat" pääkallonpaikalla tajuamaan autoilun kalleus? Joitain maksuja vois hyvin karsia pois esim. autovero pois kokonaa ja bensan hinnasta ainakin puolet pois. Noin ensialkuun.

Anonyymi kirjoitti...

Toi yllä oleva juttu oli multa:)
-M-