lauantaina, kesäkuuta 11, 2011

Helle hellii

Kun varjossa oleva lämpömittari näyttää lukemia +31.2, on syytä olla tyytyväinen siihen, että ulkosalla ei ole mitään ihan pakosti just nyt tehtäviä ruumiillisia töitä. Ja että talo on pysynyt inhimillisen viileänä. Kävin aamulla kaupassa (auton ilmastointi on pop!), sitten välttelin iltapäivään asti ulkoilmaa ja vasta kolmen jälkeen uskaltauduin ulos aurinkotuoliin, kunhan olin ensin marinoinut itseni aurinkorasvalla, jonka suojakerroin on vaivaiset 50. Siinä olikin hyvä lorvia, erityisesti sitten kun aurinko oli siirtynyt sen verran, että puut vähän varjostivat.

Auvoisa olotila päättyi kuuden aikoihin kertarytinällä, kun yhtäkkiä kuului pohjoisen suunnasta terhakka burum-burum. Ukkospilvi oli sinne tullut ihan hissukseen. Koska aurinko kuitenkin paistoi eikä muuta kuulunut kuin jyrinää, kanniskelin tavarani sisälle ja lähdin vielä tienhaaraan katsomaan, että mitä sieltä on tulossa. Kas kun juuri pohjoisen suuntaan ei meidän pihasta ole minkäänlaista näkyvyyttä, niin sieltä suunnasta voi yllättää vaikka millainen pilvimassa.
No, ei se ukkospilvi kovin kummoiselta näyttänyt. Yhden salaman näin ja laskin jotakuinkin 7 kilometriä etäisyydeksi. Eikä se koskaan tullut edes niin lähelle, että auringon olisi peittänyt. Niinköhän siinä mahtaa olla perää, mitä Jalmari-vaari on kuulemma joskus sanonut, että jos kesän ensimmäinen ukkonen kiertää, ei ukkoset sinä kesänä juuri tule päälle? Ensimmäinen ukkonen oli tuossa joitain viikkoja sitten, kun Helsingissä ja vielä kai Vantaallakin asti ukkosti, mutta Nurmijärvelle se ei koskaan jaksanut tulla.

Ei kommentteja: