keskiviikkona, kesäkuuta 22, 2011

Ohjeet juhannusruuhkiin

Koska olen autokoulun, myös kakkosvaiheen käynyt, olen tietenkin 110% pätevä antamaan ohjeita muille autoilijoille, koska olenhan luonnollisesti parempi kuski kuin 80% muista autoilijoista keskimäärin. Tässä Sirpaleen kootut ohjeet juhannusruuhkia varten.

1. Kannattaa lähteä matkaan torstaina klo 15 tienoilla. Poliisin arvion mukaan torstai-iltapäivä ja ilta ovat kaikkein ruuhkaisinta aikaa, joten sinne sekaan vain. Ei edes kannata miettiä, että lähtisi esmes. perjantaiaamuna, koska onhan se nyt ihan nynnyä. Älä missään nimessä harkitse vaihtoehtoisia reittejä.

2. Sen sijaan autoa ei kannata tsekata mitenkään. Ei se nyt voi olla paha juttu ajaa 600 km suuntaansa vesisateessa, jos renkaissa on väärät paineet, pyyhkijän sulat ovat niin kuluneet etteivät ne pyyhi enää mitään ja kone leikkaa kiinni, kun öljyt on vähän vuotaneet. Eikä se mitään haittaa, jos autokin olisi pitänyt huoltaa pari tuhatta kilometriä sitten. Jotta juhannusmieli olisi täydellinen, ei kannata tallettaa kännykkäänsä esimerkiksi Autoliiton puhelinnumeroa saati tsekata ennen matkaa, että matkapuhelimessa on virtaa.

3. Kiire, kiire! Kaasu pohjaan ja vasemmalle kaistalle! Pitää päästä mökille ennen kuin muut. Ohittele, kiilaa, tööttäile. Kanssa-autoilijoita voi myös kiittää näyttämällä keskisormea, ne kaikki on kuitenkin ihan idiootteja. Maltti on mammanpojille ja kohteliaisuus muuten vain kehittymättömille.
Tavoitenopeus on vähintään 30 km/h yli nopeusrajoituksen. Myös hirvivaara-alueilla. Ruuhkista huolimatta tähän nopeuteen tulee pyrkiä milloin vain suinkin pystyy. Turvavälit on ylimainostettuja, ihan hyvin voi ajaa sataa neljääkymppiä 3 metrin päässä toisen auton takapuskurista.
Ja taukoja ei sitten kannata pitää, varsinkaan pidemmällä matkalla. Kyllä tosimies ajaa Hesasta Lappiin yhdellä istumalla. Kuskiakaan ei vaihdeta kesken. Ni.

4. Viinaa kannattaa naukkailla varmuuden vuoksi torstaina jo lounasaikaan eikä jättää hyvää känniä kesken, vaan varaa autoon litra kossua tai vastaavaa ja naukkaile siitä pitkin matkaa. Jos löytyy kolmiolääkkeitä tai huumeita, aina paranee. Jatka samaa rataa sunnuntai-iltaan asti, kunnes olet taas kotona.

Näitä ohjeita noudattamalla on hyvät mahdollisuudet tappaa myös itsensä liikenteessä, joka voidaan katsoa darwinistisena idioottigeenien eliminointina. Haittapuoli asiassa on kuitenkin se, että mukana voi mennä sivullisia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hah... tässä olikin sitten niin vimpan päälle autokouluohjeet siitä, miten pitää matkalle lähteä. Varsinkin, jos ajomatkaa on sentinkin päälle 2,28 km.
-M-
PS: Nämä olivat sitten tuoreimmat ohjeet suoraan liikenneministeriöstä.

Sirpale kirjoitti...

Juu, viralliset ohjeet ministeriöstä, myös poliisi suosittelee :) Perjantaina tarttis lhäteä ajamaan kohti Tamperetta, mä olen niin nynny, että yritän vältellä ruuhkia.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se kuule ole mitään nynnyyttä, vaan järkevää ajattelua.Hyvää Juhannusta sinne "Ippulin valtakuntaan"!
-MUR-MUR-