perjantaina, kesäkuuta 10, 2011

Päivän sarkasmipläjäys

Naisten asioita?
Seurailen paljon uutisia Ampparit - sivuston kautta. Sieltä pääsee kätevästi näkemään eri aihepiirien uutisotsikot kerralla. Yleensä tsekkaan vain kotimaan, ulkomaan ja it-uutiset, joskus myös tiede- ja luontoaiheiset.
Eksyinpä sitten katsomaan naiset - aiheisia uutisia enkä voi olla ihmettelemättä, että millä hiivatin perusteella noita uutisia oikein rankataan tuon otsakkeen alle.

Juuri tällä hetkellä siellä on ensimmäisenä otsikko "Optinen illuusio: Saatko kissan vaihtamaan suuntaa?". Ja mitenköhän tämä liittyy naisiin? Eikö miehillä oleteta olevan silmiä?
Tai entäs sitten "Orpo elefantti oppi itsekseen tanssimaan, katso video"? Pitäisikö naisten siis vaihtaa tanssitaidottomat miehensä orpoihin elefantteihin?
Uutisotsikot "CMT Music Awards: Paramoren laulaja paljasteli punaisella matolla", "Pikku pikku bikineissä aina 1950-luvulta asti: Katso hemaiseva kuvagalleria!" ja "Nämä ovat Hollywoodin kuumimmat bikinikohtaukset!" ovat kyllä suunnattu 100% miehille tai ehkä lesbonaisillekin (Paramoren laulaja on nainen).
Sitten kun uutisotsikko huutaa "Mies, näin pukeudut arkeen", olen varma, että tämä naiset-palsta on pelkkää kusetusta.

Hallitsematon ydinreaktio
Päivä tai pari sitten vauhkottiin suuresti auringossa tapahtuneesta suuresta räjähdyksestä, jonka pelättiin aiheuttavan ongelmia sähkö- ja matkapuhelinverkoissa. Niin, tämän siitä saa, kun meidän taivaalla helottaa päivästä ja vuodesta toiseen hallitsematon ydinreaktio. Kyllä, aurinko on yksi suuri, jatkuva ydinräjähdys, jota ihminen ei pysty hallitsemaan. Yleensä kuvitellaan, että aurinko on tarpeeksi kaukana, ettei se voi aiheuttaa maapallolle ongelmia, mutta tässä taas nähtiin, että kylläpäs voi. (Ilmeisesti mitään vakavampaa ei räjähdyksen seurauksena kuitenkaan tapahtunut. Vielä.)
Missä viipyy siis ituhippien kannanotto aurinkoa vastaan, kun ydinvoimahan on pahasta ja aurinko on miljoonakertaisesti pahempi kuin Tshernobyl tai Fukushima? Tai ehkä persut haluavat olla ensimmäinen aurinkovastaisena profiloituva puolue. Tosin aurinko pahentaa myös kasvihuoneilmiötä, joten sen vastustaminen olisi ehkä sittenkin vihreiden hommia.

Pojat ei pärjää koulussa
Eilen uutisoitiin myös siitä, että kolmasosa pojista saa erityisopetusta koulussa. Uutisen kommentteihin alkoi taas tulla nettipoikien tuttua pirinää siitä, että kun koulu on suunniteltu kilttejä tyttöjä varten eikä pojat voi mitenkään pärjätä tytöille.

Paksumpaa valetta ei ole taas aikoihin kuultu. Ettäkö koululaitos olisi suunniteltu suosimaan tyttöjä? Höpö höpö ja haistakaa nyt jo (painokelvotonta sadattelua). Miettikää mistä koululaitos alkoi ja keille se oli suunnattu. Jep. Pojathan ne ensimmäisenä kouluun pääsivät. Milloinkas esimerkiksi Suomessa valmistuivat ensimmäiset naisylioppilaat ja milloin naiset pääsivät ilman erikoislupia yliopistoon? Vuosikymmeniä tai -satoja miesten jälkeen.
Koulujärjestelmä on siis tehty vain ja ainoastaan poikia varten. Tosin sitä on muutettu aika paljonkin tässä vuosikymmenien saatossa, mutta perusidea on edelleen sama: opettajat opettavat ja oppilaat kuuntelevat. Se, että enää ei opettaja saa antaa keppiä eikä tukkapöllyä varmasti ilahduttaa myös poikia, ei vain tyttöjä.

No, pojat eivät siis pärjää tytöille, vaikka järjestelmä onkin poikia varten alunperin luotu. Mitähän tästä voisi päätellä? Tytöt vaan ovat parempia, fiksumpia, älykkäämpiä, sopeutuvaisempia?

Vai oliko se sittenkään niin?
Edellä mainittu uutinen kertoo tilastoja, joiden mukaan 11% pojista saa jatkuvaa erikoisopetusta ja tytöistä vain 5,5% eli puolet. Onko tytöt siis oikeasti parempia vai saavatko tytöt vain vähemmän tukiopetusta? Ajatellaanko edelleen, että joo, toi tyttö ei oikein pärjää, mutta se on niin kiltti ja hiljainen, että kyllä se voi mukana roikkua. Tai ehkä tyttö on niin kiltti ja hiljainen, ettei kukaan huomaa tarvetta erikoisopetukseen, kun samalla häiritsevä pojanjulli vie opettajien kaiken huomion ja pääsee erikoisopetukseen.
Tai ehkä ajatellaan, että ei tyttöjen tarvitse osata niin paljon kuin poikien, tärkeintähän on näyttää nätiltä. Silloin tytöstä voi tulla vaikka malli eivätkä mallit mitään koulutusta tarvitse. Ai mitä? Jokaisen tytön haaveenahan on tulla malliksi tai missiksi.

Ei kommentteja: