torstaina, kesäkuuta 16, 2011

Sirpaleita

1. Töitä on jatkossakin
Tunnen suorastaan olevani ammatillisen urani huipulla, koska allekirjoitin tänään uuden työsopimuksen jatkumaan heti nykyisen perään eli 1.9. alkaen. Parasta sopimuksessa ei suinkaan ole melkein 20% noussut palkka vaan se, että sopimus on vakinainen! Enpä olisi uskonut tätä tapahtuvaksi, opinnot kesken ja kaikkea.
Sen kunniaksi onkin siis hyvä alkaa suunnitella perheenlisäystä. Luonnollisesti perheenlisäys on aika karvainen ja nelijalkainen, siis roborovski-poika Opossums Bertil. Mutta sen vaiheista enemmän tuolla hamsteriblogin puolella sitten.

2. Hiippareita
Unohdin melkein jo koko episodin, mutta viime lauantaina iltapäivästä soi ovikello ja oven takana oli ulkomaalainen nainen, todennäköisesti itä-Euroopan romaneita. Hän tarjosi lappusta, jossa kerrottiin olevan työtön ja rahaton ja myyvän jotakin. Kieltäydyin ostamasta, mutta kävin hakemassa hänelle vettä. Missään vaiheessa hän ei edes yrittänyt pyrkiä sisälle, joten en kantanut sen enempää huolta asiasta.
Tänäänä juttu sitten pulpahti mieleen ja ajattelin, että lienee syytä ottaa yhteyttä viranomaisiin, tiedä vaikka heitä kiinnostaisi. Kaivelin aikani poliisin sivuja, mutten löytänyt mitään selkeää "näin otat yhteyttä poliisiin tällaisissa tapauksissa"-ohjetta, joten päätin sitten kirjoittaa sähköpostia lähipoliisille.

Melkein välittömästi tämän jälkeen soikin puhelin, poliisista päivää. Näitä kuulemma liikkuu, käyvät tsekkaamassa paikkoja siltä varalta, että jos löytyisi jotain viemisen arvoista. Jos jatkossa näitä näkyy, tuntomerkit, mahdolliset rekisterikilvet, lähtösuunta jne muistiin ja soitto hätänumeroon. Että silleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joskus olen miettinyt kun näitä on ovella käynyt, että pitäiskö olla itsellä eteisessä valmiiksi kirjoitettu lappu jota näyttää takaisin: "Minäkin olen persaukinen!" :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kannattais pitää haulikkoa oven takana pystyssä vartoomassa.
-M-