sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2011

Suomenlinnan panimo

Meillä oli perjantai-iltapäivänä työporukan kanssa pöytä varattuna Suomenlinnan panimon ravintolasta. Itse en ole käynyt Suomenlinnassa vuosiin, todennäköisesti edellinen kerta oli kesällä 2002, mutta voi olla että sen jälkeen on jonain kesänä käyty. Enkä toden totta tiennyt mitään Suomenlinnan ravintoloista. Niin että olin innoissani, kun joku työkavereista ehdotti tuota panimoravintolaa.
Panimoravintolaan on helppo mennä: se on aivan heti siitä lauttarannan vieressä. Kivinen sali oli mukavan vilpoinen, seikka mitä noin +30 asteen helteellä arvostaa kovin.

Minun alkuruokani oli panimon kalazakuska, joka saa minulta kymmenen pistettä ja papukaijamerkin. Se oli aivan loistava annos, hyvä ettei mennyt kieli perässä!
Pääruuaksi suurin osa seurueestamme valitsi ruisleivitetyn kuhan rapukastikkeella. Se kuulosti kovin hyvältä listalla, mutta kaikki olimme sitä mieltä että se oli jonkinlainen pettymys. Kyllähän sitä söi, ei se pahaa ollut, mutta ei kuitenkaan sellaista, että siitä voisi mitään ylisanoja kirjoittaa. Jäi aika lailla pliisu maku suuhun, kirjaimellisesti. Kyse on lisäksi listan kalleimpiin kuuluvista annoksista, joten olisin todellakin odottanut siltä enemmän.
Jälkiruoka taas saa varauksettomat kehuni, otin näet talon juustokakkua tuoreiden marjojen kera. Kaiken lisäksi juustokakkua oli reilun kokoinen pala, ei loppunut kesken.

Ihan voin suositella tätäkin ravintolaa ja aion viedä DI:n sinne joskus syömään, kun satumme samaan aikaan Helsinkiin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sinä olet käynyt Suomenlinnassa monta kertaa,minä en yhtäkään kertaa!
Voipi siellä olla niin paljon kävelyä, ettei taida olla mun paikka.
-MUR-MUR-