tiistaina, kesäkuuta 21, 2011

Taas sirpaleita

1. Mykoplasma-epäily
Kävin joitain aikoja sitten lekurissa valittamassa flunssasta jäänyttä yskääni. Sain ensin kokeiltavaksi yskänlääkettä, mutta jos se ei tehoaisi ja kuiva yskä jatkuisi, olisi syytä epäillä mykoplasmaa. No, ei se köhä mihinkään hävinnyt, jos tosin helpotti hieman hetkellisesti, joten tässä nyt sitten ollaan antibioottikuurilla. Jotain erikoisantibioottia, kun kaikki eivät siihen mykoplasma-bakteeriin tehoa. Kymmenen päivän kuuri, veljättä päivää menossa, yskä ei ole hellittänyt, mutta toisaalta ei ole vielä tullut mitään inhoja sivuvaikutuksia, kuten ripulia tahi hiivatulehdusta. Jälkimmäiseen on reseptilääkkeet varmuuden vuoksi.

Lueskelin jo netistä erinnäisiä kauhutarinoita pitkällisistä mykoplasma-sairasteluista, joillain on kaikenlaisia inhottavia oireita, kuten päänsärkyä, kuumeilua, keuhkokuumetta ja mitä kaikkea. Että kun niitä lukee, voi olla ihan tyytyväinen siihen, että itseä vaan yskittää. Mitään kovin fyysistä ei oikein viitsi tehdä, kun alkaa yskittää. Jos koko päivän lorvii vain neljän seinän sisällä, ei ole suurempia ongelmia, tuli viikonloppuna huomattua. Ikävä kyllä, työpaikalle pääseminen vaatii ajamisen ja junassa/metrossa istumisen lisäksi myös kävelyä ja portaiden kiipeämistä...

2. MeeGo
Nokia on nyt sitten vihdoin ja viimein julkaissut sen kauan odotetun ja spekuloidun Meego-puhelimensa, N9:n ja developer-version siitä, N950:n. Verkkokauppa.comissa N9:ä on mahdollista jo ennakkotilata vaikka toimituspäivämääristä ei ole vielä muuta tietoa kuin että (toivottavasti) tämän vuoden puolella. Hintaa kaunokaisella (se sininen varsinkin on aika söötti) on kuitenkin huikeat 999.90€. Päätin niin vakaasti että tuon hankin, mutta hinnan kuultuani päätän himmailla sen verran, että hinta tulee vähän järjellisemmälle tasolle. No, ennakkotilaus ja niin edelleen, ymmärtäähän sen. Ehkä.

3. Systeri
Tässä sen huomaa, miten tolkuttoman nopeasti aika nykyään menee: vastahan sisko sinne Ranskaan lähti, tammikuun alkupuolella. Ja nyt jo ensi viikolla on tulossa takaisin! Alanko tulla vanhaksi, vai mistä voi johtua, että vuoden seinäkalentereita joutuu vaihtamaan melkein nopeammin kuin sukkiaan? Enkä nyt tarkoita, että henkilökohtaisessa hygieniassa olisi erityisempiä puutteita.
Ensimmäiselle viikonlopulle paluun jälkeen onkin jo kaavailtu Taaborinvuorella esitettävää Seitsemää Veljestä. Se yhdistettynä Riihimäki Rockiin palauttanee systerin tukevasti takaisin suomalaiseen elämänmenoon.

4. Juhannus
Juhannus tulee, pois alta! Ja perinteisesti ei ole vielä mitään käryä siitä mitä pitäisi tehdä. No, suunta on todennäköisesti Tampereelle, mutta kysymys kuuluukin että milloin, jos haluaisi välttää suurimman osan juhannusruuhkista. Ei ainakaan torstai-iltana, se on varma. Perjantaiaamua voisi harkitakin, jos yrittäisi suht aikaisin lähteä. Sen näkee sitten. Säistä riippuen suunnitelmissa voi olla Särkänniemeä ja grillausta tai sitten ihan perinteinen kaupunkijuhannus.

5. Ruotsiin
Heinäkuussa pidämme DI:n kanssa miniloman ja lähdemme Tukholmaan. Illalla lähtö Helsingin satamasta, yö laivalla, aamulla Tukholmaan, päivä siellä, illalla hotelliin Tukholmassa ja seuraavan päivän iltana paluu laivalla taas Helsinkiin. Oujee, en ole ollut Tukholmassa vuoden 2005 jälkeen enkä ikinä Siljalla enkä yötä Tukholmassa enkä paljon mitään muutakaan.

6. Fusion
Kauhistuin aivan kun huomasin Fusionin mittarilukeman lähentelevän jo 120 tuhatta. 120 tuhatta taitaa mennä rikki viimeistään juhannuksen aikana. Sinänsä aikamoista, koska huollossahan auto oli tasan 3kk sitten ja silloin mittarissa oli jotain 112-113 tuhatta. Kolmessa kuukaudessa seitsemän tuhatta kilometriä ja ajajana tasan minä (okei, DI ajoi tuosta jonkun parisataa kilometriä, välillä Tre-Jämsänkoski).
Lisäksi minulla on hataransorttinen mielikuva siitä, että isän kuollessa jouluna 2007 oli mittarissa vain reilu 30 tuhatta. Tässä kolmen ja puolen vuoden aikana on siis veivattu 90 tuhatta kilometriä, että auto on ollut kyllä ihan käytössä. Muttei ole valittamista, hyvinhän se on pelannut, mitään ongelmia ei ole ollut.
Silti vähän polttelisi uusi Mondeo tai Focus (viitaten ed. postauksessa hehkutettuun vakityöpaikkaan).

Ei kommentteja: