tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Kampaamon löytämisen sietämätön tuska

Näissä kampaamoasioissa olen toivottoman epäkäytännöllinen. Ei tule kysymykseenkään, että soittaisin hyvissä ajoin kampaajalle, varaisin ajan ehkä viikon tai parin päähän. Kun saan päähäni, että tukka alkaa olla taas ylipitkä, on kampaajalle päästävä luonnollisesti heti. Tampereella päiväsaikaan tämä ei ole yleensä sietämätön ongelma ja ilta-aikaankin (klo 17 jälkeen) se vielä saattaa onnistua. Hintana on tietysti se, että voi osua siihen paikkakunnan kalleimpaan puljuun tietämättään (siinä vaiheessa kun on kiertänyt puoli tusinaa kampaamoa läpi ja kaikissa tarjotaan aikaa korkeintaan seuraavalle viikolle, ei tule mieleen kysellä hinnastoa, jos jostain löytyykin vapaata heti).

No, muutinpa sitten Nurmijärvelle, tosin olen tässä kevään aikana poikennut pariin otteeseen kampaajalla Tampereella. Nyt kuitenkin Ruotsinreissu painaa päälle ja hiukset huutavat siistimistä, joten kampaajalle olisi päästävä mieluummin eilen. Eilen kävinkin surffailemassa pitkin kirkonkylää.
Samikan ovessa ei ollut mitään tietoa aukioloajoista ja pulju oli pimeänä klo 17.20, joten ei voittoa. Salon Rinan ovella sanottiin heti että suljetaan klo 17. Sitten bongasin lähistöltä erään kampaamoliikkeen, jonka nimi meni täysin ohi, mutta sen sanottiin olevan auki klo 20 asti. Suurta! Olin ehtinyt jo ihmetellä, että miten voi olla kampaamoilla varaa sulkea ovensa viideltä kunnassa, jonka asukkaista kohtuullinen prosentti käy pääkaupunkiseudulla töissä eikä todennäköisesti ehdi töistä kuin nipin napin puoli viideksi paikalliseen kampaamoon. No, marssin tähän auki olevaan liikkeeseen ja kysyin aikaa: "Ensi viikolla olisi..." "No, unohdetaan koko juttu". Osuuspankin talon yläkerrasta löytyi kampaamo Merelle, mutta kiinni sekin, ilman mitään tietoa aukioloajoista. Ei sit väkisin.

Google luonnollisesti auttaa hädässä ja tämän aamun ensimmäinen projekti olikin kirjoittaa hakukenttään kampaamo + Nurmijärvi - Klaukkala. Tarjolle tuli vaikka mitä, ensimmäisenä kuitenkin Laidunalueella oleva kampaamo Sim, joka tarjosi joustavia aikoja ja mitä kaikkea. Nettisivutkin olivat luottamusta herättävät, löytyi hinnastot ja kaikki. Vaikutti todella lupaavalta, joten ei kun soittamaan. Linjan päässä vastataan kuitenkin, että hän on kesälomalla ja palaa sorvin ääreen vasta loppukuusta. No voi kun kiva, varsinkin kun nettisivuilla ei ollut tästä kesälomasta mainittu sanaakaan. Pidä tunkkis.

Samikaan soittaessani teki mieli varmistaa, ettei sielläkin kaikki ole kesälomalla, mutta aikaa luvattiin heti täksi illaksi. Lottovoitto!
Pakko on kuitenkin Samikastakin narista, että puhelimeen vastannut henkilö sopisi panna jollekin "Asiakaspalvelu puhelimessa"-alkeiskurssille. Kysyin leikkauksen hintaa ja sain vastaukseksi jotain, mikä kuulosti tältä: "Mmmhh..." ja sitten pitkä hiljaisuus. Öööh, kuulikohan se mitä kysyin? Etsiikö vastausta? Katkesiko puhelu? Mitä olisi maksanut sanoa: "Pieni hetki, tarkistan sen tästä"? Tilanne kuitenkin näyttää siltä, että jos aikoo Nurmijärvellä päästä tällaisella varoitusajalla kampaajalle, ei auta olla turhan ronkeli.

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Olis saattanut kannattaa kysyä Sakun hiushuoneesta vai mikä sen nimi nyt onkaan, sen mikä on vanhalla Nylundin kaupalla. Vapaista ajoista tai aikataulusta en tiedä, mutta eipä olis ainakaan kaukana...

Sirpale kirjoitti...

Onko se vielä toiminnassa?! Sinnehän minä olisin mennyt vaikka heti jos olisin tiennyt.

Leena kirjoitti...

Kysy mummulta, kyllä se voi ollakin vielä toiminnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Onks Samika vielä hengissä??!!!
Se oli lähes ainoa parturi-kampaamo jossa olen siellä käynyt,80-luvun alusta lähtien, yksin ja teidän kaa.
-MUR-MUR-