keskiviikkona, heinäkuuta 20, 2011

Maailmassa monta ihmeellistä asiaa...

... se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

1. Kunta joka menee kuudelta kiinni
Sivusin aihetta jo aiemmin kampaamojen osalta, mutta eipä se näemmä pelkkiin kampaamoihin jää. Ruokakauppoja, Alkoa, kirjastoa ja sitä yhtä kampaamoa lukuunottamatta Nurmijärven kirkonkylä menee kuudelta kiinni. Tiimari, kirjakauppa, lemmikkieläinliike, kukkakauppa, Matkahuolto, kaikki menevät arkisin viimeistään kuudelta kiinni. Tätä ei voi pieni ihminen käsittää tai sitten minusta vain on tullut liian kaupunkilainen.

2. Asennetta
Sattuipa niin harvinainen tapaus että ilta-aikaan soi täällä kotona lankapuhelin. Soiteltiin sellaisella asialla, että Asennetta - kampanjan bussille etsitään vapaaehtoisia lahjoittajia. Kyseinen bussi kiertää kouluilla tekemässä päihdevalistusta. Kuulostaa hyvältä, mutta koska en ole aiemmin kyseisestä bussista tai kampanjasta kuullut, en halunnut suin päin lähteä syytämään rahaa mihinkään vaan kyselin mistä saisi lisätietoa. Tuon nettiosoitteen sain.
Kysyin, voiko netin kautta lahjoittaa rahaa kampanjalle. Ei kuulemma voi, vain puhelinkeräyksellä sitä kerätään. Jahas, vai niin. Ikävä kyllä asia nyt vain on niin, että minä halun rauhassa kaivella tietoa tahoista, jotka minulta pyytävät rahaa ja sen jälkeen tehdä päätöksen ihan itse, vähän harkitakin asiaa. Tuollainen puhelinmarkkinointi on aika hyökkäävää: "Moi, meillon tällanen kampanja, annatko rahaa heti? No soitanko mä huomenna uudestaan? Joo ei, sä et voi netin kautta tehdä lahjoitusta, kun sun pitäis nyt ehdottomasti tehdä se puhelimitse." Taitaa siis jäädä lahjoittamatta, mutta tietysti kyseisen puljun nettikaupasta voisi tilata jotain.
Vaikka suhtaudun minä silti epäluuloisesti tuohon koko kampanjaan. Katsokaa nyt noita nettisivuja: todella huonoa suomenkieltä, kielioppivirheitä ja puhekielisyyksiä löytyy vaikken minä edes tunne kaikkia pilkkusääntöjä. Ei anna ammattimaista kuvaa, ei.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En voi muuta kuin ihmetellä,että lähes kaikki menee kuudelta kiinni!
Täällä Ruokolahdellakin on ruokakauppat auki,S-market 7,00-21,00 ja Siwa 8,00-22,00.Apteekki ja käsityöliike menee muistaakseni klo 17 kiinni, mutta kirjasto on auki klo 19 asti ja matkahuolto klo 22 asti.Kampaamoista ainakin yksi on maanantaisin klo 21:een asti avoin.Näin pienessä kirkonkylässä palvellaan.Miten sieltä pääkaupunkiseudulla töissä kulkevat ehtivät mitään asioitaan omalla paikkakunnalla hoitaa, kysyn vaan?
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja posti on Siwassa,avoinna klo 22 asti siis.
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

No sitä minäkin olen kysynyt, että miten voi Nurmijärven kaltaisessa kunnassa ylipäänsä yrittäjillä olla varaa lyödä ovet säppiin klo 17 tai klo 18? Ei mene jakeluun, ei sitten niin millään. Paikallinen Siwa on kyllä auki joka päivä klo 23 asti, mutta valikoima on sellainen, ettei siellä vapaaehtoisesti käy. Muut kaupat ovat arkisin auki klo 21 asti, mutta viikonloppuisin (siis myös sunnuntaisin) vain klo 18 asti. Tampereelle asuneena ihmettelen tätäkin, että sunnuntai-iltana eivät ole tuon pidempään sen paremmin kirkolla kuin Jokelassakaan. Eli kun tulen sunnuntaina Tampereelta, pitää olla maisemissa ennen kuutta tai käydä Tampereella kaupassa, jos epäilee että jääkaapissa on vajausta. Mutta kirjasto sentään on arkena kai lähemmäs ilta-kahdeksaa asti auki ja se sentään on positiivista!