tiistaina, elokuuta 16, 2011

Pari huomiota

Huomio 1
Minä en ymmärrä metrojen liukuportaita tai oikeastaan ihmisten käyttäytymistä niissä. Tai ymmärrän, mutta muutamia tyyppejä haluaisin roimia pitkin korvia.
Kello on puoli 4, Ruoholahden suunnasta tulee rautatieasemalle metro ja samaan aikaan toinen juna tulee idästä päin. Rautatieasemalla jää hulluna porukkaa pois kummastakin junasta. Ei mitään hätää, meneehän sieltä peräti kolmet rullaportaat ylöspäin.
Mutta mitä?! Ihmiset seisovat yhtenä kapeana rivinä jokaisten portaiden oikeassa reunassa. Siihen viereen mahtuisi ihan hyvin seisomaan toinen ihminen. Mikä hiton idea on käyttää vain puolet portaiden kapasiteetista?

No kun se "kiihdytyskaista" on varattu niille valitettavan kovaäänisille urpoille, joita on ehkä 15% kaikista matkustajista ja jotka haluavat päästä kulkemaan ylöspäin portaissa. On niin helvetin kiire olevinaan joka paikkaan että sitä varten tarvitaan puolet rullaportaistakin että päästään ainakin 10 sekuntia nopeammin sinne ylös. Voi huoh ja hyvä jysäys.

Tunnustan: olin tänään paha ihminen ja seisoin siinä vasemmalla puolella. No, ei siitä ollut mitään iloa, ne rullaporraskaaharit olivat ryysineet tietysti jo ennen minua sinne portaille eikä enää ollut ketään tulossa ylöspäin. Niin turhauttavaa kun ei oikeasti ollut kenenkään tiellä.
Minulla olisi ollut vastarepliikkikin valmiina: "No voe tokkiisa ko ehä mie tienny. Mie ko iha luulin et täsä saa ihimisekki olla ko on niim palio kulkijaa menoos. Voe anteeks ny kauhiast, myöhästykkönää ny linikast miun takkii?" (inspired by Jupu)

Huomio 2
Rakkaat naispuoliset kanssaeläjäni. Jos haluatte käyttää korkeita stilettikorkoja ja legginssejä tai muita tiukkoja housuja yhdessä, opetelkaa kulta-pienet-rakkaat kävelemään niillä kengillänne ennen kuin lähdette ihmisten ilmoille. Ihan oikeasti. Se kuolevan kamelin viimeinen marssi lievässä etukenossa ja polvet koukussa ei imartele ketään.
Jos ette ole idiootteja, älkää näyttäkö idiootilta. Jos olette idiootteja, ei sitä tarvitse kaikille näyttää.

Että mulla särkee silmiä vieläkin...

Huomio 3
Ekaluokkalaisia on taas tiet täynnään. Onnekseni liikun kuitenkin pääasiassa niihin aikoihin kun he ovat vielä turvallisesti sängyssä tai päässeet kotiin jo aikoja sitten. Ekaluokkalaisista varoitellaan kovasti liikenteessä, mutta ne pikkuiset reppuselät, jotka minun reitilleni ovat osuneet, eivät ole olleet ongelma. He sentään kulkevat kiltisti niin kuin äiti ja opettajat ovat neuvoneet, tien reunassa ja noudattavat liikennevaloja ja käyttävät suojateitä ja katsovat tuleeko autoja. Mistä lähtien tällainen jalankulkija on muka ongelma ollut?! No tietysti se ekaluokkalainen on kovasti pieni eikä näe esimerkiksi parkkeerattujen autojen yli ja niin edelleen, mutta silti.

Sen sijaan ne isommat koululaiset, varsinkin arviolta yläasteikäiset. Ne jotka maleksivat kadun yli mistä sattuu katsomatta sivuilleen, jotka ajavat pyörillään kuin Euroopan omistajat, luonnollisesti keskellä katua. Ne joille torvea soittaessaan saa vain keskisormen ja räkäistä naurua. Ne ovat ongelma!

Joka puolella on näitä kylttejä, joissa lukee: "Älä aja päälle, t. ekaluokkalaiset". Tarkoittaako tämä sitä, että niiden vanhempien päälle saisi ajaa, kun ei sitä erikseen kielletäkään? Eikö? Mutta jos ihan vain pikkuisen? Sairaalareissu, ei ruumishuoneelle asti? Jooko? Jos jättäisi vielä sen pyörän sinne pientareelle, niin ei tulis Fusioniin naarmuja? Plii-iiis.

niin haluaisin.

Ei kommentteja: