sunnuntaina, syyskuuta 25, 2011

Lauantain kiirehiä

Eilen oli vähän sellainen päivä että sai mennä tuli persiin alla sinne ja tänne, kun kaikki kiinnosti ja loppuihin oli tullut luvattua mennä muuten vain.
Ennen puolta päivä suuntasin kulkuni koululleni katsomaan mitä mielenkiintoista syysmetsäpäivä tarjoilee tällaiselle pienmetsänomistajalle. No olihan siellä vaikka mitä, moneen paikkaan tuli jätettyä yhteystiedotkin jatkoa varten, katsotaan sitten että mitä sanovat kun paukautan ääneen että joo, metsää on hurjat 3 hehtaaria ja sekään ei Pirkanmaalla. Mutta joo, minulla on vähän sellainen kutina, että sillä pienelläkin pläntillä kannattaisi ehkä jonkun asiantuntijan käydä katsomassa, että onko metsittyminen lähtenyt alkuun vai pitäisikö tehdä jotakin.

Kahden aikaan kurvasin sitten tuohon lähistölle, olin bongannut jostain tiedon, että Kulutusjuhla ry järjestää sieniretken Tampereella ja vieläpä niin sopivasti kuin täällä Hervannan nurkilla. Keli oli suotuisa ja sieniä löytyi, kotiin oli tuomisina muutama myöhäinen kanttarelli, suppiksia ja uutena tai siis ainakin varmasti tunnistettuna myös lampaankääpä. Uusia sieniä ei hirveästi oppinut, muutaman tatin (voitatti, nummitatti ja sitten se yksi, jonka nimi ehti jo taas kadotakin) ja sen lampaankäävän.

Metsästä suihkun ja vaatteidenvaihdon kautta suuntasin DI:n kanssa kohti keskustaa, syömään ja sitten tuttujen luo viettämään tupari-iltaa. Emme viipyneet siellä kuitenkaan kovin kauaa vaan lähdimme uudestaan kohti keskustaa. Alkuperäisiin suunnitelmiin oli kuulunut ankara biletys jossain yökerhossa, mutta huolimatta kaikesta juodusta kolasta ainakin minä aloin sammahtaa jo puolen yön tienoilla.
Ensimmäinen kohde oli Ilona, joka on mainostanut itseään rankasti ja odotukset olivat kohtuullisen korkealla. Samoin oli pääsylipun hinta. Viihdyimme kyseisessä paikassa ehkä vartin ja totesimme, että opetus tuli kalliiksi, mutta täältä on päästävä pois eikä tartte enää toiste tulla. Hirveän oloinen paikka, oikein kunnon pintaliito-lihatiski eikä edes musiikki pelastanut.
Seuraava yritys oli Sohoa vastapäätä viime aikoina avautunut Volume, jota on mainostettu tekno-yökerhona, joten ainakin musiikin suhteen ei voisi mennä kovin paljon pieleen. Paikka oli suht vaatimattoman näköinen, miltei tyhjä vielä puolen yön aikaan, mutta musiikki oli hyvää ja juomat edullisia. Emme olleet uskaltautuneet testaamaan Ilonan baaritiskien hintatasoa, mutta perstuntumalta voisi sanoa että siellä olisi saanut pulittaa juomistaan luultavasti tuplasti enemmän kuin Volumessa. Volumessa täytyy käydä useamminkin, mutta mielellään niin ettei ole aiemmin päivällä juossut koko kaupunkia läpi ilman että olisi ehtinyt ottaa edes päivätorkkuja. Kyllä, alan käydä vanhaksi...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä? Hä,sinäkö vanha?? Mikäs mä sitten oon? No, se siitä.

Kerrottiinko siellä sieniretkellä,että lampaankääpä muistuttaa paljon typäskääpää, joka on karvaan makuinen, mutta ei vissiinkään myrkyllinen? Sienikirjan mukaan typäskääpä kasvaa ryhmässä, jaloistaan yhteenkasvaneena, kun taas lampaankääpä kasvaa myös ryhminä tai jonoina,mutta EI jaloistaan yhteenkasvaneena.Näin mun sienikirjassa.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Entäs minä sitten? Jos joku on vanha, niin et ainakaan sinä. Eikä ole Mur mur:kaan vielä mikään ikäloppu vaikka koettaa vähän vihjailla. En löydä minäkään kuppiloista enää mitään iloa, en tosin ole vuosikausiin käynyt missään juottolassa... mutta kuitenkin:)
-M-

Sirpale kirjoitti...

No juu, mutta kato silloin kymmenen vuotta sitten ei tuntunut missään että oli ensin päivän koulussa, aamuyölle asti bilettämässä ja sitten seuraavana aamuna vielä kouluun, ei ehkä ihan aikaisimmille aamuluennoille, mutta kuitenkin. Ei onnistuisi enää :D

Anonyymi kirjoitti...

No hei, sitä viisastuu kun vanhenee!
No, sitten kun tulee tarpeeksi vanhaksi, niin sitten rupeaa vaivaamaan se "emmentaali"... kokemusta on...!!!
-MUR-MUR-