maanantaina, syyskuuta 12, 2011

Sirpaleita

Mennyt taas pari viikkoa kirjoittamatta vaikka tässä onkin kaikenlaista tapahtunut. Ei kuitenkaan mitään maata mullistavaa. Tässä vähän listattuna juttuja, ei mitenkään aika- tai tärkeysjärjestyksessä.

1. Syysretki Nuuksioon
Kuten viime vuonnakin, tänä vuonna DI:n kummipojan synttäreitä juhlittiin Nuuksion maisemissa. Säät oli tilattu just kohdilleen, oli aurinkoinen syysilma. Porukkaakin oli siellä suunnassa liikkeellä melkoisesti enkä yhtään ihmettele, eräs meidänkin seurueen pariskunnista oli käynyt vähän metsällä ja tuomisina oli mustatorvisieniä ja kangasrouskuja ihan mukavat määrät.
Erona viime vuoden postaukseen voitaneen sanoa se, että kun viimeksi olin kovin innoissani että pääsen ajamaan tauon jälkeen, tänä vuonna kävimme DI:n kanssa seuraavanlaisen keskustelun:
Minä: "Ajaisitsä huomenna sinne Espooseen?"
DI: "Äääh, onks pakko?"
Minä: "No on kun mä en viitsisi millään."
DI: "No etkö sä nyt vois?"
Minä: "Kumpi meistä on tänä vuonna vääntänyt rattia jumankeuta reippaasti toistakymmentä tuhatta kilometriä? Mä olen ihan tarpeeksi kypsä ajamiseen!"

Riita poikki ja voita väliin, DI ajoi Espooseen ja minä takaisin. Joo, ajamisesta on kadonnut suurin osa kaikesta hohdosta sen jälkeen kun on joutunut yli puoli vuotta ajamaan 60km joka pahuksen arkipäivä.

2. Siivousta ja syömistä
Olin kutsunut erään tuttavapariskunnan käymään meillä sunnuntaina. DI hoiti luonnollisesti ruokapuolen, jos tosin minäkin loihdin jälkiruuaksi omenapiirakan. Mutta ei siinä tarpeeksi, vieraiden tulo vaatii myös siivoamista ja sitä harrastettiin aktiivisesti sunnuntaiaamuna. Vitsit, tämäkin läävä näyttää siivottuna ihan ihmisasunnolta!
Pitänee ottaa jälleen kerran puheeksi se, että jos tänne tilaisi siivousfirman edes vaikka kerran kuussa tai jotain, koska se on fakta että itse ei viitsi, en minä eikä näemmä DI:kään. Minun jäljiltäni olohuone on täynnä vaatekasoja ja työhuone kuin pyörremyrskyn jäljiltä. DI:n jäljiltä olohuoneen pöytä notkuu papereita ja atk:ta ja keittiö on karmeassa kuosissa. Hamsterien jäljiltä joka paikasta löytyy sekä purua että pahvisilppua (ne kulkeutuvat meidän sukissa joka puolelle). Matot ovat myös yliarvostettuja ja epäkäytännöllisiä kapistuksia.
Vaan olipa kiva nähdä vanhoja kavereita (liian) pitkästä aikaa!

3. Hervannan vainaja
Viikko sitten tapettiin lounastauoltaan työpaikalleen palaava kiinalaisnainen Hervannassa, lähellä Nokian Hermian konttoreita. Itse asun Hervannassa myös ja nimenomaan täällä etelä-suunnassa sekä käyn töissä tässä lähellä, ei tapaus naurata, ei niin tippaakaan. Aivan erityisesti ei siksi, että tekijää ei olla vielä saatu kiinni ja motiivista ei ole tietoa.
Voinen paljastaa sen verran, että työmatkani (se oikoreitti) kulkee nimenomaan Nokian parkkipaikkojen läpi, ei siis heitä tapon tekopaikasta kovinkaan monella sadalla metrillä. Turvatoimet ovat selkeästi kiristyneet, tapauksen jälkeen harva se päivä on parkkiksilla tullut vastaan vartijoita. Herää kuitenkin kysymys, ovatko he vain vartiointitehtävissä vai hätistelemässä pois reporttereita, koska kyseinen tapaus kiinnosti kovasti myös tiedotusvälineitä ja ainakin yksi uutisryhmä oli kyselemässä viattomilta sivullisilta kommentteja asiasta.
Seuraavana päivän sitten oli kyselyjen tulokset nähtävillä iltapäivälehtien lööpeissä: "Nokialaisia piinaa pelko!" Lievää ylireagointia, sanoisin.

4. Räjähdys Ranskassa
Eteläranskalaisessa ydinjätteen käsittelylaitoksessa on tapahtunut räjähdys, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole julkisuuteen kerrottu, että siitä olisi koitunut säteilyvuotoa. Seuraan tapausta kyllä jatkuvasti netin kautta, sisko kun sattuu juuri olemaan vähän samoilla seuduilla...

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Tuohon viimeiseen voisin murjaista, jos olisi viikonloppuna tullut nautittua viiniä tynnyrikaupalla, että kai sitä nyt kerran pienen säteilyvuodon päästää maanantaiaamuna!

Anonyymi kirjoitti...

Muuten, se siivooja kerran-pari kuukaudessa ei olisi varmaan hullumpi idea. Molemmat teistä tekee pitkää päivää, töitä ja opiskelua.

KANNATETAAN!!!

-MUR-MUR-