keskiviikkona, lokakuuta 12, 2011

Ammuskelemassa

Innostukseni haulikkoammuntaan ja metsästykseen lienee jo vakilukijoilla tiedossa, mutta eihän se ampumisinnostus siihen lopu. Mukaan täytyy luonnollisesti sotkea myös käsiaseet, nuo kukkahattutätien ja -setien kammoksumat murhavälineet, joiden ainoa käyttötarkoitus on ihmisten tappaminen. Voin kertoa, että niillä voi ampua myös tauluihin, sikäli jos se tuli jollekulle yllätyksenä.

Taisin jättää mainitsematta että kävin kesällä kertaalleen veljen kanssa Sipoon radalla ampumassa veljen pistoolilla. Veljellä näet on löysempien aselakien ajoilta muistona ja satunnaisena harrastusaseena ysimillinen pistooli, Glock, jos nyt oikein muistan (kyllä, jokaisen kouluampujan vakiovaruste!). Minä tarjosin auton, jolla syrjässä sijaitsevalle radalle pääsee ja veli tarjosi aseen ja patruunat. Parisataa patia tuli mäiskittyä tauluihin kahdestaan ja silti tuntui ihan että kesken loppuivat. Se oli hauskaa vaikka osumatarkkuudessa olikin toivomisen varaa (rutkasti!). Mutta sehän on vain keskittymis- ja harjoittelukysymys.

DI:llä on luonnollisesti hyvä käsitys meikäläisen yhteiskuntakelvottomista kiinnostuksen kohteista ja niinpä tuo laittoi heti tiedotusta, kun kuuli että TaKoRu (Tampereen korkeakoulujen reserviupseerit ry) järjestää tiistaina 11.10. pienoispistoolin tutustumisammunnat Osmonkallion sisäradalla. Ei muuta kuin menoksi siis!
Pienoispistooli ei sinänsä eronnut isommista serkuistaan, kaliiperi vain oli pienempi, käytössä oli siis .22-kaliiperi. Ase tietysti oli sirompi ja kevyempi sekä potkaisi vähän vähemmän kuin ysimillinen (no ei se ysimillisenkään potku ollenkaan paha ollut). Tauluun osuminen ei ollut yhtään sen helpompaa silläkään.
Kiintoisinta asiassa on se, että TaKoRulla on jäsenilleen oma ampumavuoronsa tuolla radalla säännöllisesti ja kerholla on omia pistooleita. Koska liittyminen ei vaadi armeijan käymistä eikä maksa hirveästi ja kerhon aseilla ampuminenkin maksaa vain patruunat (3€/50kpl), niin alan harkita liittymistä TaKoRuun hyvin, hyvin vakavasti.

Ja sitten loppuun vähän sitä harvoin kuultua järjen ja tiedon ääntä aselain ja yleisen asekeskustelun tiimoilta: Aselain hiplaajat.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kuulun itse paikalliseen akateemiseen maanpuolustusjärjestöön, ja käyn säännöllisesti radalla ampumalla enemmän tai vähemmän isoilla ja pienillä aseilla. Ihan mahtava harrastus! Sopivaa vastapainoa toisinaan hyvinkin junnaavalle työlle, ja samalla pääsee purkamaan jossain tuolla takaraivossa lymyäviä ketutuksia...

Hyvä harraste, liity ihmeessä!

Anonyymi kirjoitti...

Katsohan tämä videon pätkä:
http://www.youtube.com/watch?v=7ft2j6J4NcY&feature=related
Olisikohan riittävän iso hirvimetsälle? :)
-M-