maanantaina, lokakuuta 10, 2011

Viikon kuulumiset

Mennyt viikko oli taas täynnä kaikenmoista lentelyä sinne tänne. Maanantai meni torkkuessa, tiistaina kiertelin kaupungilla töiden jälkeen ja kävimme DI:n kanssa pitkästä aikaa Inezissä, paikan juustolautanen oli muuten aivan suositeltava.

Keskiviikkona vein Fusionin katsastettavaksi ja kävelin tyrmistyneenä ulos sieltä. Hylsy! Etujarruissa tehoeroa ja vasemmasta etulaakerista kuuluu ääntä. En minä itse ole mitään huomannut, mutta laakeriremppa siis tulossa. Vitutti jo etukäteen se, että miten monen tonnin lasku siitäkin tulee, isovelikin sanoi että laakeri itsessään ei ole kallis osa, mutta työt kustantaa. No, ei kuitenkaan konkurssiin asti tällä kertaa, eräs paikallinen lupasi alle 200 eurolla sekä laakerin että vaihdon, tunti vaihdossa kuulemma menee ammattilaisella, joten ei se todellakaan ole paha nakki. Huh helpotusta! Mitä jarrujen laitto sitten maksaa, se täytyy vielä selvittää.
Systerin kanssa todettiin kuitenkin, että jospa hoidetaan Fusion nyt katsastuksesta läpi ja sen jälkeen alamme ihan tosissaan katsella uutta koslaa. Näen jo automyyjien tuskaantumisen: me kuitenkin nypimme kaikki pienetkin yksityiskohdat, toivottujen asioiden lista on pitkänpitkä ja luonnollisesti me molemmat haluamme koeajaa auton eikä se ole mikään pikkulenkki, kun pitäisi päästä moottoritielle ja kaupunkiin ja parkkeerata ja ties mitä muuta. No, siitä heille maksetaan...

Torstai-iltapäiväksi ja perjantaiksi oli lupailtu myrskyä ja mytyriä, jonkin hurrikaanin jäänteet. Olin luvannut perjantaiksi mennä Helsinkiin töihin ja viikonlopuksi Nukarille, mutta koska inhoan ajaa vesisateessa ja/tai tuulessa, aloin vilkuilla ke-iltana säätiedotuksia sillä silmällä, että löytäisin sopivan raon ajaa etelä-Suomeen. Torstaiaamuna ei ollut luentoja, joten päätin lähteä Helsingin suuntaan aikaisin torstaiaamusta. Minulla oli varattuna torstai-iltapäiväksi kampaaja Tampereelle, mutta peruin sen ja jollain onnenkantamoisella sain varattua kampaajan Nurmijärvelle.
Torstaiaamun aikainen herätys kannatti: sain ajaa koko matkan suorastaan mainiossa kelissä, varsinkin sitten kun aamukin alkoi valjeta seiskan aikoihin. Taivaalta ei tullut tippaakaan vettä ja asvaltti oli ylivoimaisesti suurimman ajan kuiva. Huolimatta ajankohdasta, liikennettäkään ei ollut ihan mahdottomasti kuin vain paikoin. Ajoinkin moottoritietä Klaukkalan ramppiin asti ja siitä vanhalle tielle ja kohti Vantaankoskea. Olin töissä hyvissä ajoin.

Perjantaina oli kaunis, mutta tuulinen ilma päivällä kun sisko tuli suoraan töistä Nukarille myös. Meillä oli illalla tee-ilta Raalan koululla, paikallisen ruokapiirin järjestämä. Esittelijänä oli intohimoinen teeharrastaja, mutta Forsmanin Tee oli sponssannut jotain ja kyseisen puljun tuotteita oli myynnissä siellä. Ihan just nyt ei tullut minusta vihreän teen ystävää, mutta ehkäpä vielä joskus. Sorruin ostamaan (siskorahoituksella, en ollut muistanut varata käteistä mukaan) pari pussillista, toinen joulumaustettua vihreätä teetä, joka tuoksui suunnattoman hyvältä sekä veriappelsiinilla maustettua rooibosta. Katsotaan miten käy. Jos se joulutee ei maistu, niin siitä saa ainakin tolkuttoman hyväntuoksuisia tuoksupusseja.

Lauantaina luvassa oli kaikkea mahdollista pihatyötä: tasoitimme ruusuaitaa, leikkasimme toisen ruusupensaan, leikkasimme angervot, tattaren, tuoksuvatukan ja tiikerinliljat, typistimme syreenipensasta, poistimme luumupuun juurivesoja, tsekkasimme luumun talvisuojauksen ja teimme syyslannoituksen. Illalla sisko leipoi sienipiirakkaa ja minä joulutorttuja pakastimeen. Niin ja olihan lauantaina ollut muutakin häpeninkiä, paikallinen sähkölaitos järjesti jonkinlaisen asiakaspäivän, tarjolla oli tietoa, hernesoppaa, munkkeja ja paloautokin oli esitteillä. Mainoksen mukaan piti olla myös ulkovalaisimien esittely ja myynti, mutta siellä oli hurjat kolme ulkovalaisinta eikä niistäkään juuri mitään muuta infoa tarjolla kuin hinta. Ja minulla oli matkassa valaistustekniikkaan perehtynyt diplomi-insinööri, jota valikoima tai informaatio ei todellakaan vakuuttanut.

Sunnuntaina otimme löysemmin, sisko valitteli flunssaista oloa ja pysytteli kiltisti sisällä. Itse kävin hakemassa havuja, joita veimme haudoille iltapäivällä. Sitten heitin siskon Vantaankoskelle ja lähdin itse siitä ajamaan Tamperetta kohti.

Ei kommentteja: