maanantaina, marraskuuta 14, 2011

Asioita, joita et olisi halunnut tietää työkaveristasi

Facebook on sitten jännä paikka.
Tässä joitain aikoja sitten sain kaveripyynnön eräältä työkaverilta, jonka kanssa en nyt enää ole samoissa hommissa. Hyväksyin sen, on minulla muitakin työkavereita FB:ssä kavereina ja varsinkin juuri sellaisia, joita en enää työpaikalla tapaa.

Sattui sitten peräti niin, että meillä on yksi yhteinen miespuolinen tuttu FB:ssä. Siinä yksityisesti kuulumisia vaihdellessa tuli ilmi, että myös tämä työkaverini (nainen siis) on huomannut asian. Hän kysyi ihan noin ohimennen, että mistä yhteyksistä tunnen herra X:n.
Vastasin että olemme olleet samassa koulussa, mikä tosin oli vain puolet totuudesta, mutta tähän tilanteeseen riittävä, todenmukainen ja sovelias. Heitin vastakysymystä, koska pintapuolisesti en pystynyt yhdistämään neiti A:ta ja herra X:ää mitenkään. Eri ala, eri koulut, eri työpaikat.

Neiti A vastasi herra X:n olevan vanha vakipanonsa.
Riiight....

No, aikuisiahan tässä tietysti ollaan, että sen puoleen ei pitäisi mitään ongelmaa olla. Olisi tietysti voinut työkaverin naama venähtää, jos olisin vastannut siihen: "No niin se oli minunkin..." Ei tosin mikään vakituinen, kertapano ja muuten vain juttukaveri, mutta kuitenkin. Maailma on pieni, todella pieni!

Vielä sen nyt ymmärtäisi, jos minulla olisi FB:ssä kaverina suurikin lauma ex-panoja sun muita, mutta kun ei ole. Siellä on itse asiassa tasan kolme miestä, joiden kanssa olen ollut sängyssä: entinen, nykyinen ja sitten tämä yhden kerran kaveri. Niin että kun tähän otokseen osuu yksi yhteinen aivan toisella paikkakunnalla asuvan työkaverin kanssa, niin sanoisinpa "Oho".

Tarinan opetus: älä kysy, jos et oikeasti halua tietää.

Ei kommentteja: